Sport

Šah

Šah: Ivan Šarić dijeli drugo mjesto

Šah: Ivan Šarić dijeli drugo mjesto

Od predviđenih 11 kola po švicarskom sustavu natjecanja odigrano ih je šest, a od naših predstavnika najbolje je startao Ivan Šarić

U glavnom gradu Estonije  počelo  je Europsko prvenstvo u rapid šahu, disciplini u kojoj za cijelu partiju igrači imaju po 15 minuta uz dodatak od 10 sekundi poslije svakog odigranog poteza.

Na prvenstvu sudjeluje čak 550 igrača iz 29 zemalja među kojima je 76 velemajstora i 49 međunarodnih majstora. Hrvatsku predstavljaju šestorica velemajstora, a u rapid šahu najbolje su rangirani Riječanin Ognjen Cvitan i Splićanin Ivan Šarić, koji su s rejtingom od 2575 bodova na 43., odnosno 44. mjestu.

Od predviđenih 11 kola po švicarskom sustavu natjecanja odigrano ih je šest,  a od naših predstavnika najbolje je startao Ivan Šarić, koji sa 5,5 bodova dijeli izvrsno drugo mjesto. Saša Martinović i Alojzije Janković osvojili su po 5 bodova, Zdenko Kožul 4,5, a Ognjen Cvitan i Zoran Jovanović po 4 boda.

Poredak na vrhu poslije 6. kola:

Širov 6 bodova, Rahmanov, Ponkratov, Wojtaszek, Fridman, Mamedov, Andrejkin i Šarić  po 5,5, a onda slijedi skupina od 27 igrača sa po 5 bodova u kojoj su Saša Martinović i Alojzije Janković.

Danas se igra preostalih 5 kola, a sutra je već na rasporedu Europsko prvenstvo u brzopoteznom šahu na 3 minute po igraču uz dvije sekunde nakon svakog odigranog poteza!


Reci što misliš!