Sport

Nogomet, Euro 2016

Hodgson dao ostavku, Bilić među kandidatima za klupu Engleske!

Hodgson dao ostavku, Bilić među kandidatima za klupu Engleske!

Nakon šokantnog poraza od Islanda i ispadanja s Europskog prvenstva već u osmini finala, Roy Hodgson dao je ostavku na mjestu izbornika.

"Strašno sam razočaran s rezultatom i ispadanjem. Nismo otišli onoliko koliko smo mogli i to je neprihvatljivo. Kada sam preuzimao ovu momčad imala je u prosjeku 30 godina, a sada je najmlađa na turniru. To je izrazito ohrabrujuće za engleski nogomet. Volio bih ostati još dvije godine, ali znam da je u ovom poslu rezultat najvažniji. Moj ugovor od samog je početka bio uvjetovan rezultatom na Euru. Tako da je sada vrijeme za nekoga drugog da nadgleda napredak ove mlade i gladne skupine igrača. Bili su fantastični i radili su sve ono što sam tražio od njih. Kada sam dolazio rekli su mi da neki igrači nisu dolazili igrati za reprezentaciju, ili su pak otkazivali u posljedni trenutak, ali ja ništa od toga nisam vidio. Ovi igrači vole igrati za svoju zemlju i njihova predanost je neupitna. Ray i Gary su me zamolili da govorim i u njihovo ime. Sitgli su sa mnom i oni su također odlučili otići. Hvala im na njihovom predanom radu i velikoj ulozi koju su odradili odlično. Hvala svima, bilo je ovo fantastično putovanje na koje ću uvijek gledati s ponosom. Žao mi je što je ovako završilo, s još jednim ispadanjem s turnira, ali takve stvari se događaju. Nadam se da ćemo uskoro gledati Englesku u samim završnicama", rekao je Hodgson koji je sve čitao s papira...

Engleske kladionice već su složile i poredak favorita za njegovog nasljednika, a najveće šanse ima Gareth Southgate, koji je dosad vodio U-21 reprezentaciju.

Iza njega tu su Eddie Howe i Gary Neville, a među Top 10 kandidata našlo se i ime Slavena Bilića kome kladionice daju veće šanse.

Top 10 kandidata za novog engleskog izbornika:

Gareth Southgate 6/1
Eddie Howe 8/1
Gary Neville 8/1
Alan Pardew 10/1
Brendan Rodgers 16/1
Sam Allardyce 20/1
Arsene Wenger 20/1
Sean Dyche 25/1
Slaven Bilić 25/1
David Moyes 25/1

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.