Sport

Tenis, ATP

ATP Monte Carlo: Nadal stigao do svog stotog finala

ATP Monte Carlo: Nadal stigao do svog stotog finala

Španjolski tenisač Rafael Nadal izborio je mjesto u svom desetom finalu Monte Carlo Mastersa, što mu je ujedno i stoto finale na ATP turnirima u karijeri, pobijedivši u subotnjem polufinalu Britanca Andyja Murrayja s 2-6, 6-4, 6-2 nakon dva sata i 43 minuta igre.

Bio je to treći dvoboj Nadala i Murrayja u polufinalima na zemlji u Monte Carlu i treća pobjeda španjolskog tenisača koji sada vodi 17-6 u njihovim srazovima. Murray je odlično otvorio meč i s dva breaka uvjerljivo osvojio prvi set.

Ravnopravna borba u drugom setu je potrajala do sedmog gema, kad je Nadal po drugi put oduzeo servis Murrayju i poveo 4-3.

Britanac je u trećem setu dopustio suparniku da s dva breaka povede 5-1, što je protiv Nadala na zemljanoj podlozi nenadoknadiva prednost. Nakon dva sata i 43 minute igre, te četiri neiskorištene meč-lopte, Španjolac je uspio realizirati petu za pobjedu kojom je stigao do desetog finala u Monte Carlu, a prvog nakon 2013. godine, kad je u dvoboju za naslov Novak Đoković prekinuo Nadalov pobjednički niz od osam uzastopnih trofeja u što je ugradio učinak 46-0.

Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja dvojice Francuza, Jo-Wilfrieda Tsonge i Gaela Monfilsa. Tkogod pobijedi po prvi će put u karijeri igrati za naslov pobjednika Monte Carlo Mastersa.

ATP Monte Carlo - polufinale:

Rafael Nadal (Špa/5) - Andy Murray (VB/2) 2-6, 6-4, 6-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.