Sport

Košarka, NBA

NBA: Prva pobjeda Charlottea protiv Miamija

NBA: Prva pobjeda Charlottea protiv Miamija

Košarkaši Charlotte Hornetsa svladali su na svom parketu Miami Heat s 96-80 u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja, odigranoj u noći sa subote na nedjelju i smanjili zaostatak u seriji na 1-2.

Sve do sredine treće četvrtine momčadi nisu uspijevale stvoriti značajniju prednost, da bi uslijedilo razdoblje od sedam minuta u kojem je Charlotte stvorio odlučujuću prednost, dopustivši gostima samo jedan koš u seriji 19-1. Od tih 19 koševa Hornetsa novak Frank Kaminsky ubacio je čak 13. Domaća momčad je u posljednju četvrtinu ušla sa 17 koševa prednosti te ju za dvije minute uspjela povećati i na +24 (84-60), od čega se Miami nije uspio oporaviti.

Šestoricu igrača Charlottea s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Jeremy Lin s 18 koševa, Kemba Walker je ubacio 17 uz sedam asistencija, a Frank Kaminsky je završio dvoboj s 15 poena i šest skokova. Marvin Williams je postigao 12 koševa uz 14 skokova.

Luol Deng je postigao 12 od prvih 16 koševa Miamija, a dvoboj je završio s 19 poena i osam skokova. Dwyane Wade je ubacio 17 koševa, a Hassan Whiteside imao 13 poena i 18 skokova.

Charlotte će biti domaćin i u četvrtoj utakmici koja će biti odigrana u noći s ponedjeljka na utorak, u 1 sat po hrvatskom vremenu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.