Sport

Nogomet, Serie A

Higuain oborio rekord, Napoli drugi

Higuain oborio rekord, Napoli drugi

Nogometaši Napolija osvojili su drugo mjesto u Seriji A domaćom pobjedom protiv Frosinonea (4-0), a s tri pogotka na ovoj utakmici i ukupno 36 Gonzalo Higuain je postao najbolji strijelac u povijesti talijanske lige.

Napolijev Argentinac je ove sezone "skinuo" dugovječni rekord u Italiji koji je trajao još od 1950. godine, a s 35 golova ga je držao Šveđanin Gunnar Nordhal koji je tada igrao za Milan. Prvi gol na ovoj utakmici zabio je Hamšik, a Frosinone, koji je ranije ispao, odigrao je veliku većinu utakmice s igračem manje.

U derbiju kola Roma je na San Siru slavila protiv Milana s 3-1, ali je rimski klub ostao kratak za dva boda za Napolijem, koji će izravno u Ligu prvaka. Pogotke su za Romu dali Salah, El Shaarawy i Emerson, dok je strijelac za domaćine bio Bacca. Dvoboj je obilježio i polsjednji nastup Francesca Tottija u karijeri, legenda Rome je ušao u igru u 63. minuti i doživio ovacije čitavog stadiona, a u istoj minuti je propustio veliku priliku da oproštaj okruni i golom.

Sassuolo je kod kuće pobijedio Inter s 3-1 i osvojio šesto mjesto, što je najveći uspjeh u povijesti tog kluba. Za Sassuolo nije igrao Šime Vrsaljko, kao ni Ivan Perišić za Inter, dok je Marcelo

Brozović odigrao cijelu utakmicu za milanski klub.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.