Sport

Nogomet

Duje Javorčić: Lazio je najbolji izbor za mene

Duje Javorčić: Lazio je najbolji izbor za mene

Duje Javorčić, jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih nogometaša, postaje novi član Lazija. Prema pisanju talijanskih medija, 16-godišnji Splićanin, jutros je u 7,30 bio u klinici Paideia na liječničkom pregledu, prije potpisa s rimskim klubom. 

Javorčić u Lazio stiže iz RNK Splita, za čiji je kadetski sastav ove sezone kao vezni igrač zabio čak 18 golova, a jedan je i od nosioca U-17 reprezentacije Hrvatske.

Od sljedeće sezone talentirani će Duje nositi nebeskoplavi dres, igrajući u talijanskoj ligi mladih "Primavera", kroz koju će se nastojati izboriti za mjesto u prvom sastavu. 

- Duje je klasičan moderni nogometaš, fizički i trkački vrlo moćan, visok 183 centimetra, talentiran, s odličnim osjećajem za prostor i nosom za gol - pišu Talijani. 

Prezadovoljan ovakvim ishodom je i sam Duje koji je u Rimu u pratnji roditelja Saše i Martin. 

- Dovoljno je reći Lazio i sve Vam je jasno. Riječ je o klubu koji ima svoje ime i prezime na nogometnoj karti. Presretan sam što sam postao njihov član i nastojat ću što prije doći i do seniorskog pogona. Zahvalio bi se svim trenerima s kojima sam do sada radio, stricu Ivanu, menadžeru Tintiju, svojoj razrednici Dragani Vručinić, obitelji Žužul i svim svojim suigračima iz kluba i reprezentacije. I njihova je velika zasluga za sve ovo.

Inače, Lazio je proteklih godina već doveo dvojicu mladih Splićana Josipa Eleza i Franju Prcu, a nedavno je potpisao i hrvatskog reprezentativnog vratara Ivana Vargića.

Svi oni nadaju se da će se jednoga dana uvući pod kožu navijačima nebeskoplavih barem približno onoliko, koliko je to svojevremeno učinio legendarni Alen Bokšić


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.