Sport

Nogomet, Euro 2016

Marković: Imali smo dojavu da će doći do prekida

Marković: Imali smo dojavu da će doći do prekida

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

"Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima," kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.

Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u subotu u Deauvilleu imati hitnu novinarsku konferenciju.

Do nereda je došlo u 86. minuti utakmice kada je dio naših navijača zasuo teren bakljama. Odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. Ubrzo je na tribini došlo i do tučnjave među hrvatskim navijaačima. Glavni sudac Englez Mark Clattenburg srećom nije prekinuo susret, već je zadržao momčadi na travnjaku, a potom utakmicu nastavio.

Hrvatski nogometni savez nakon nove 'akcije' huligana zasigurno očekuje još jedna drastična kazna, možda i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Iz UEFA-e su potvrdili kako je pokrenut disciplinski postupak zbog bakljade i divljanja hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Češke. Podsjetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv hrvatske reprezentacije i zbog događaja u Parizu. Postupak je pokrenut zbog korištenja pirotehnike te utrčavanja navijača na teren.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.