Sport

Nogomet, Euro 2016.

Odlična Hrvatska golovima Kalinića i Perišića svladala Furiju

Odlična Hrvatska golovima Kalinića i Perišića svladala Furiju

Ludilo u Bordeauxu, utakmica protekla bez incidenata

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini D na EURU u Francuskoj nakon što je u susretu 3. kola u Bordeauxu svladala branitelja naslova Španjolsku sa 2-1 (1-1). 

Španjolska je povela golom Alvara Morate u 7. minuti, na 1-1 poravnao je Nikola Kalinić u 45., da bi pobjedu za prvo mjesto Hrvatskoj osigurao Ivan Perišić u 87. Usto je u 72. minuti Danijel Subašić obranio 11-erac Sergiju Ramosu.

Hrvatska je natjecanje u skupini osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, Španjolska je druga sa šest, Turska, koja je sa 2-0 (1-0) u Lensu svladala Češku, je treća s tri boda, dok je Češka ostala posljednja s jednim bodom.

Pobjedu Turskoj koja ju je zadržala u igri za prolazak u osminu finala postigli su Burak Yilmaz u 10. i Ozan Tufan u 65. minuti.

Hrvatska će tako u osmini finala igrati u subotu u 21 sat u Lensu protiv jedne od trećeplasiranih reprezentacija iz skupine B, E ili F. 

Usprkos najavama o mogućim novim neredima hrvatskih huligana, utakmica između Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu protekla je u sjajnom raspoloženju.

Hrvatski navijači su bili sjajni, baš kao i protiv Turske u Parizu, te veći dio utakmice protiv Češke u Saint Etienneu. Ovoga puta nije bilo pirotrehnike, niti incidenata na tribinama, tek jedan 'topovski udar' nakon što je Nikola Kalinić izjednačio u 45. minuti. 

Kada je Ivan Perišić zabio za 2-1 na tribinama je nastala 'ludnica' bez ijednog incidenta. Pjevalo se i slavilo osvajanje prvog mjesta u skupini i prolaz u osminu finala.

Jedina 'gužva' na tribini s hrvatskim navijačima nastala je u 30. minuti, ne zbog divljanja huligana, već jer je jednom navijaču pozlilo, pa je iznesen na nosilima sa stadiona.

Čini se kako je UEFA ovoga puta ozbiljno shvatila prijetnje o mogućem novom prekidu. Premda je i do sada policija bila na svakom koraku, bojazan oko novih nereda očito je natjerala i Francuze da ozbiljnije shvate svoje propuste u organizaciji utakmice Hrvatska - Češka. Dio francuskih stručnjaka za sigurnots bio je zgrožen činjenicom da su hrvatski navijači na stadion unijeli toliko baklji i topovski udar.

UEFA je u Bordeaux poslala svog "prvog sigurnjaka" kako bi provjerio funkcioniraju li sve službe. Oko stadiona je bilo neobično puno specijalne policije. Postrožena je i kontrola na ulazima za novinare, ali i na ulazima za gledatelje, posebice na ulazima ispred tribine s našim navijačima.

Policija je svoje ljude imala na i tribini među hrvatskim navijačima, posebice nakon što je objavljeno da huligani pripremaju novi napad, ovoga puta na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.