Sport

Tenis, Davis Cup

Čilić uoči Davis Cupa: Nadam se da možemo izvući tri boda

Čilić uoči Davis Cupa: Nadam se da možemo izvući tri boda

Hrvatska teniska reprezentacija počela je u Portlandu s pripremama za predstojeći susret četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa protiv SAD-a.

Marin Čilić, iako je na dramatičan način ispao od Rogera Federera u četvrtfinalu Wimbledona, već je fokusiran na četvrfinalni ogled protiv SAD-a.

„Vjerujemo da možemo proći Amerikance. Spremni jesmo, motivirani jako, ekipa je u punom sastavu i nadamo se da će sve biti super do početka susreta. Amerikanci su opasan i neugodan protivnik, s braćom Bryan kao jednim od najboljih svjetskih parova i velikim iskustvom u Davis Cupu. Prva dva igrača, Isner i Sock, su također sjajni, no mi vjerujemo u svoje kvalitete i mogućnosti. Nadamo se da u ovom teškom meču možemo izvući tri boda i motivirati se za dalje", poručio je Čilić.Osvrnuo se Čilić i na Wimbledon:

„To još jedan odličan rezultat. Veselilo me što sam u meču s Federerom pokazao da sam u odličnoj formi. Nažalost, malo me dijelilo od prolaska u polufinale i mogućnosti da se na turniru napravi još više. No što je tu je, na Wimbledon gledam kao na veliki iskorak naprijed i veseli me što sam ponovno igrao fenomenalno na ovako velikom turniru. Nadam se da ću i u nastavku sezone igrati u ovako visokom ritmu", rekao je Čilić.

Meč s Ameikancima igra se ovog vikenda, podloga je betonska, a uz Čilića za sastav konkuriraju Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i Marin Draganja. Podsjetimo da je Izbornik reprezentacije SAD-a, nekadašnji broj 1 s ATP liste Jim Courier, uvrstio u sastav Johna Isnera, Jacka Socka, te Boba i Mikea Bryana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.