Sport

Nogomet, Premiership

Pep: Unitedove duge lopte? Mogao sam se samo moliti

Pep: Unitedove duge lopte? Mogao sam se samo moliti

Pep Guardiola je izašao kao pobjednik iz svog prvog gradskog derbija. Manchester City je s 2:1 pobijedio Manchester United u prvom duelu Pepa i Josea Mourinha i to na Old Traffordu.

Prvi je pogodak za građane postigao Kevin de Bruyne, a veznjak je pogodio vratnicu iz koje se izrodio i drugi pogodak njegove momčadi, a loptu je tada u mrežu pospremio Kelechi Iheanacho. Strijelac za United je pred kraj prvoga dijela bio Zlatan Ibrahimović nakon velike pogreške Claudija Brava.

"Mislim da su navijači uživali jer je utakmica bila otvorena do samoga kraja. Mi smo bili bolji u prvome dijelu, a u nastavku je bilo puno teže. Imali smo nekoliko kontri koje nismo iskoristili. Nismo baš bili briljantni u napadu, ali došli smo na jedan od najboljih stadiona svijeta i pobijedili smo," rekao je nakon utakmice BBC-u Pep Guardiola pa je nastavio:

"Moji igrači imaju srce - u prvom smo poluvremenu dobili puno duela protiv igrača koji su fizički jači. U drugom su dijelu te duge lopte - jedino ti preostaje da se moliš jer je gotovo nemoguće kontrolirati takvu igru."

"Zbog Claudija smo igrali dobro u prvih 45 minuta. Volim kada vratar napada loptu, a nakon onoga što mu se dogodilo on je nastavio dalje, to je odlična strana njegove osobnosti. On je bio jedan od glavnih razloga dobre igre u prvome dijelu."

"Do posljednjeg dana u Engleskoj ću pokušati što više igrati s loptom. Znam da je nemoguće očekivati igru od noge do noge svih 90 minuta, ali žao mi je - raspravljanja o tome uopće neće biti," zaključio je Guardiola.

"Obje su momčadi pokazale kvalitetu, teže je bilo u drugom poluvremenu - igrali su snažno s puno dugih dodavanja. Do njihovog smo pogotka mi bili sjajni,a onda se utakmica promijenila. Ali vratili smo se nakon 15 minuta nastavka, morali smo se prilagoditi njihovom načinu igre. Za navijače je ova pobjeda više od tri boda, a mi samo želimo nastaviti ovim tempom," rekao je Kevin de Bruyne, a strijelac pobjedničkog pogotka Kelechi Iheanacho je dodao:

"Ovo mi znači jako puno. Ostvarenje sna je igrati u gradskom derbiju i postići pobjednički pogodak. Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme, nisam očekivao da će lopta pogoditi okvir."

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
 

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.