Sport

Nogomet, Ligue 1

Ligue 1: Rennes preokretom do pobjede nad Marseilleom

Ligue 1: Rennes preokretom do pobjede nad Marseilleom

U posljednjoj utakmici 6. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je na svom terenu svladao Marseille sa 3-2 (1-1).

U utakmici punoj preokreta Rennes je poveo golom Sia (41), potom je Gomis (44-11m, 50) s dva gola preokrenuo rezultat u korist Marseillea, da bi u završnici utakmice Grosicki (86-11m) i Hunou (88) osigurali pobjedu domaćima.

Rennes je s ta tri boda stigao na osmo mjesto ljestvice sa 10 bodova, dok je Marseille pri dnu, 15 sa samo pet bodova.

Ranije u srijedu su igrači Nice preuzeli prvo mjesto na ljestvici nakon što su una svom terenu svladali dosadašnjeg lidera Monaco sa 4-0 (2-0). Konačni rezultat ne daje pravu sliku događanja na terenu jer je Monaco bio ravnopravan suparnik, no nije uspijevao realizirati svoje prilike što je domaći sastav znalački iskoristio. Prvi gol na utakmici postigao je Baysse (17), uslijedila su dva pogotka Balotellija (30, 68), a konačnih 4-0 postavio je Plea (86). Vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić branio je čitavu utakmicu za Monaco, bio je nemoćan kod pogodaka, a uspio je i obraniti 11-erac Plei u 84. minuti. Nice sada ima 14 bodova, jedan više od Paris SG-a i Monaca koji drže drugo i treće mjesto na ljestvici.

Suparnik Dinama u skupini H Lige prvaka Lyon na svom je terenu sa 5-1 (2-1) svladao Montpellier. Gosti su poveli preko Sansona (4), ali odmah potom su ostali bez isključenog Poatyja, a domaći su s igračem više na kraju stigli do uvjerljive pobjede. Strijelci su bili Fekir (37-11m, 57), Tolisso (42, 71) i Cornet (75). Lyon je s nova tri boda stigao na sedmo mjesto sa 10 bodova, dok je Montpellier 13. sa šest bodova.

Mateo Pavlović odigrao je svih 90 minuta u 2-1 (1-0) domaćoj pobjedi Angersa protiv Caena za kojega je Ivan Santini igrao do 66. minute. Angers je sada 11. s devet bodova, a Caen 14. sa šest.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.