Sport

Nogomet, Liga prvaka

Ivajlo Petev u Sevilli želi igru s više samopuzdanja

Ivajlo Petev u Sevilli želi igru s više samopuzdanja

Trener Dinama Ivajlo Petev najavio je prije odlaska u Sevillu da će Dinamo na Sanchez Pizjuanu u srijedu (20.45 sati) igrati na isti način kao u zagrebačkom dvoboju, ali je naglasio da želi vidjeti igru s više samopouzdanja kod svojih nogometaša.

"Uvijek biramo taktiku razmišljajući kakva momčad igra protiv nas. Znamo kakva je Sevilla, naš se plan neće bitno razlikovati od onog s maksimirske utakmice. Ne možemo si dozvoliti protiv takvog suparnika igrati drugačije", izjavio je u zagrebačkoj zračnoj luci Ivajlo Petev te dodao:

"Htio bih da igramo, ipak, s malo više samopouzdanja."

Dinamo je u Zagrebu poražen s minimalnih 0-1, a strijelac tog pogotka Francuz Samir Nasri neće biti u sastavu Seville, zbog ozljede mišića zadnje lože. Rezultat iz Maksimira dobra je stimulacija za Dinamove igrače, što potvrđuju i riječi Domagoja Pavičića:

"Mi idemo dati sve od sebe, ništa nije nemoguće. Idemo probati izvući pozitivan rezultat. Imamo težak ritam utakmica svakih par dana, ali vjerujemo u sebe i nećemo se predati."

"Sevilla je odlična momčad. Sigurno neće biti lako jer Sevilla, osim kvalitete koju ima, igra pred svojim navijačima, ali nadamo se i vjerujemo da možemo odigrati dobru utakmicu", izjavio je Slovenac Petar Stojanović.

U dosadašnja tri nastupa u skupini H Lige prvaka Dinamovi igrači još nisu uspjeli zatresti suparničku mrežu i bez ijednog boda nalaze se na začelju ljestvice, dok je Sevilla na vrhu sa sedam bovoda izjednačena s Juventusom. Za andaluzijsku momčad ovaj dvoboj ima dodatnu težinu, jer bi pobjedom već dva kola prije završetka grupne faze osigurali plasman u osminu finala.

"Ovo je jako važna utakmica jer igramo na svom stadionu, gdje se već u srijedu možemo kvalificirati u iduću fazu natjecanja. Moramo izaći po pobjedu i nametnuti se od početka utakmice", izjavio je na novinskoj konferenciji u Sevilli branič Danile Carrico.

"Momčad se osjeća dobro kada igramo s tri igrača u obrani, ali i kada smo četvorica iza. Važno je da svaki put imamo sve više povjerenja u trenerove ideje", dodao je 28-godišnji portugalski branič koji se oporavio od ozljede i polako ulazi u formu.

"Bio sam nekoliko mjeseci izvan terena pa sada moram uhvatiti ritam. U prošloj utakmici sam igrao 90 minuta i nadam se novom nastupu. Nadam se da ću biti važan na travnjaku", rekao je Carrico.

Nakon što je Sevilla pod vodstvom Unaija Emeryja posljednje tri godine osvojila Europsku ligu, s novim trenerom Jorgeom Sampaolijem ove godine ima ambicije napraviti značajniji rezultat i u Ligi prvaka.

"Želja nam je napraviti nešto lijepo u tom natjecanju. Ova ekipa je već pokazala ambiciju i glad za trofejima", poručio je Carrico.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.