Sci-Tech

Nogomet, 3. NL Jug

Zadrani utrpali sedam komada Vodicama i smanjili zaostatak za Zagorom

Zadrani utrpali sedam komada Vodicama i smanjili zaostatak za Zagorom
HNK Zadar

U 27. kolu 3. NL Jug Zadar je na Stanovima visoko porazio Vodičane, završilo je najvećom ovosezonskom pobjedom plavo-bijelih 7-1.

Jučerašnjom pobjedom nad Vodicama domaći Zadar je upisao nova 3 boda, smanjio zaostatak za vodećom Zagorom na 7 bodova, a ujedno upisao najveću ovosezonsku pobjedu (7:1) i drugu najveću među trećeligaškim južnjacima nakon što je Neretva usitnila Kamen na veličinu zrna čakovečkog oštrog brašna (9:2).

No nije to tako izgledalo na otvaranju utakmice kada je Vodičanin Luka Celić zabio za vodstvo u 5. minuti. Prvi udarac gostiju u nezgodnom i visokom odbijanju od travnjaka prevario je vratara Luku Matasovića i završio iza njegovih leđa, ali su Zadrani brzo i odlučno reagirali. Već do 34. minute domaći su pogodili tri puta za vodstvo u preokretu kojeg su režirali kapetan Jure Jerbić, Ivan Čurjurić i Richard Djeveljekaj. Već tada je bilo jasno da bodovi ostaju na Stanovima.

- Čestitam mojim momcima, tako je to kada od prvog do zadnjeg svi odigramo kako treba. Na kraju to rezultira ovako visokom pobjedom. Radili smo dobro tijekom tjedna i željeli ovu pobjedu – kaže trener Zadra Dragan Blatnjak. U nastavku utakmice Zadar je podebljao rezultat, u furioznih petnaestak minuta Goran Zakarić dva puta, Karlo Torbarina i Luka Viduka po jednom kao strijelci, zaključili su subotnju priču. Vodičanima je ona bila groznica subotnjeg poslijepodneva, Zadranima subotnja premijera topova s Navarona.

- Imali smo puno raspoloženih igrača, pa smo na pravi način reagirali nakon 0-1. Odigrali smo odličnu utakmicu, onako kako mi to možemo i znamo. Zato smo tu – zadovoljan je bio zadarski head coach koji je u drugom poluvremenu pored Mattea Pranića, Josipa Brkića i Tonija Baričevića, u vatru ubacio i 17-godišnjeg Donata Senkića.

Vrhunski travnjak na Stanovima

Subotnja utakmica odigrana je na prekrasno dotjeranom travnjaku na Stanovima. Djelo je to Mira Pešuta koji se brine za igralište, dok je Đuro Gašparić zadužen za dresove, opremu i koordinaciju vrijednih sakupljača lopti.

- Travnjaci su kao ljudi, samo ih treba nahraniti – filozofski je Pešut objasnio poravnati, pokošeni i gotovo blistavo zeleni travnjak.

ZADAR – VODICE 7:1 (3:1)

Zadar. Stadion Stanovi. Utakmica 27. kola 3. NL Jug. HNK Zadar – NK Vodice. Gledatelja: 80. Suci: Paško Mandić, Ivan Kalinić i Ivan Krajina. Delegat: Vesna Budimir.

Strijelci: 0:1 Celić (5′), 1:1 Jerbić (22′), 2:1 Čurjurić (27′), 3:1 Djeveljekaj (34′), 4:1 Zakarić (53′), 5:1 Zakarić (55′), 6:1 Torbarina (63′), 7:1 Viduka (67′).

Zadar: Matasović, Zakarić, Vuko, Torbarina, Djeveljekaj, Viduka, Čurjurić, Muić, Banović, Jerbić, Rončević. Još su igrali: Pranić, Brkić, Baričević, Senkić, Mrkela. Trener: Dragan Blatnjak.

Vodice: Benat, Handanović, Petričević, Celić, Alispahić, Pandža, Marić, Markota, Pilipac, Josipović, Prpić. Još su igrali: Memet, Rakić, Gulam, Juričev-Martinčev, Štavlić. Trener: Kristijan Tuta.


Reci što misliš!