Sci-Tech

GOOGLE VIDEO EDITOR

Google Fotografije imaju sada uređivač videozapisa s većom kontrolom

Google Fotografije imaju sada uređivač videozapisa s većom kontrolom

Google svojim mobitelima posvećuje više pažnje u softverskom smislu, budući su prvenstveno sogtverska tvrtka, nego u naprednom hardveru.

Primjerice, Googleovi telefoni iz serije Pixel mogu koristiti stare senzore kamere za fotografije prvog ešalona, oslanjajući se na napredne algoritme. 

Sada je  Google pronašao novu uporabu svojih moćnih algoritama i alata.  To je uređivanje video zapisa  u aplikaciji -   Fotografije,  koja korisnicima daje neograničenu pohranu fotografija i HD videozapisa do 16 MP i rezolucije 1080 piksela, uskoro donosi  nove mogućnosti uređivanja video zapisa.

Sučelje je gotovo isto kao i uređivač slika "fotografija".   Baš kao i druge Googleove aplikacije, stara tamna pozadina teme zamijenjena je bijelom. Također, zaslon za pregled premješten je sa sredine na vrh zaslona što je rezultiralo boljim izgledom.

Funkcije za uređivanje videozapisa  omogućuju pomicanja isječaka gore-dolje na vremenskoj traci, skrivanje dijela isječka kao i umetanje, umnožavanje ili uklanjanje isječka. Na popisu su    prilagodba kuta nagiba,   zaokrenuti video,   promjena perspektiva,  smanjenje učinka  podrhtavanja, dodavanje raznih filtra,  prilagodba svjetline, temperature boje itd. Prema Googleu, može se prilagoditi trideset aspekata videozapisa. Aplikacija također dobiva više značajki strojnog učenja s Pixel telefona.

Uz to, Google je također najavio da će se te ekskluzivne funkcije za uređivanje slika na telefonima iz serije Pixel , poput prilagodbe zamućenja pozadine i portretnog svjetlosnog efekta, moći koristiti na svim Android pametnim telefonima,  ali samo u komercijalnom setu alata, odnosno uz plaćanje.

Google je u postu na blogu najavljujući značajku  rekao da iOS uređaji  već imaju omogućenu tu značajku,  a Android uređaji  dobiti će ju "u sljedećih nekoliko tjedana".


Reci što misliš!