Sci-Tech

#GLASINE

LG ipak nije spreman prodati mobilno poslovanje kako ukazuju neke glasine

LG ipak nije spreman prodati mobilno poslovanje kako ukazuju neke glasine

Nedavno su počele kružiti glasine da će LG Electronics najaviti prodaju ili likvidaciju svog odjela za razvoj i proizvodnju pametnih telefona do kraja siječnja.

Potom je  korejski mediji YonhapNews,  objavio da su se ove glasine  o prodaji   pokazale točnim. Ali......

Naime, LG -je u  internoj objavi, kako bi upoznao zaposlenike o mogućim dodatnim promjenama u reorganizaciji poslovanja, napisao da na  globalnom tržištu se  konkurencija  pojačava   u mobilnom poslovanju, što uključuje i pametne telefone i da su trenutno otvoreni za svaku priliku i pažljivo preispitujemo svoje planove.   I, upravo poput dvojakog tumačenja statistike, mediji su zaključili iz objave da je LG spreman prodati mobilno poslovanje.

Istina je, mobilno poslovanje  bilježi minuse od drugog tromjesečja 2015, a prošle godine  imali su kumulativni operativni gubitak od oko 5 bilijuna Vona (4,5 milijardi dolara), što ne izgleda nimalo obećavajuće.

LG Velvet recenzija - naglašava stil i korisnost

Ali, LG se dalje želi  boriti za svoje mjesto pod suncem i vratiti profitabilnost mobilnog poslovanja.  Pokušavaju poboljšati   poslovanje prilagođavanjem portfelja   proizvoda i širenjem izvornih ugovora. 

Također kako bi potaknuli prodaju, pokrenuli su projekt Explorer, koji uključuje novu kategoriju mobilnih uređaja s neobičnim čimbenikom oblika i poboljšanim mobilnim sučeljem. Ne trebamo zaboraviti niti  Wing pametni telefon s dva zaslona i rotirajućim faktorom oblika, kao i  nadolazeći LG Rollable s uvlačivim zaslonom.


Reci što misliš!