Sci-Tech

Nove europske regulative

Velike promjene na automobilskom tržištu. Radi izbjegavanja kazni, ujedinjuju se Tesla i Honda

Velike promjene na automobilskom tržištu. Radi izbjegavanja kazni, ujedinjuju se Tesla i Honda
Twitter / @elonmusk

Tesla i Honda su potvrdili da postaju partneri kako bi ujedinili prodaju u Europi i izbjegli moguće kazne zbog CO2 emisija, a razlog tomu je nedostatak električnih vozila.

Europa je uspostavila nove propise za smanjenje emisija od strane proizvođača automobila. Svaki proizvođač automobila mora prodati više električnih vozila kako bi smanjio prosječnu emisiju i izbjegao velike novčane kazne. Proizvođači automobila koji zaostaju s električnim vozilima smiju udružiti prodaju u Europi s proizvođačima automobila koji već nadmašuju svoje emisijske zahtjeve kako bi izbjegli te kazne.

Prošle smo godine saznali da je FCA postigla dogovor s Teslom kako bi kalifornijskom proizvođaču automobila platio dvije milijarde dolara za udruživanje prodaje u Europi. Sada Bloomberg također izvještava da se Honda pridružuje Tesli:

„Honda Motor Co. se pridružila Fiat Chrysler Automobiles NV i ujedinila svoje flote s tvrtkom Tesla Inc. kako bi ove godine udovoljila strožim europskim standardima emisija za osobne automobile.“

Honda je nedavno lansirala novo električno vozilo, Hondu E, i učinila ga je dostupnim samo u Europi, što nas navodi na vjerovanje da je to električni automobil koji ima za cilj ispunjavanje standarda.

Međutim, Honda E je mali gradski automobil kratkog dometa i ne očekuje se da će ih Honda prodati dovoljno kako bi udovoljili zahtjevima.

Prodaja regulatornih kredita je trenutno važan dio Teslinog poslovanja. U prošlom tromjesečju donio je Teslinim prihodima oko 400 milijuna dolara, ali proizvođač automobila želi biti dugoročno profitabilan.

Tesla nije jedini proizvođač automobila koji ima koristi od novih propisa u Europi. Volvo je nedavno najavio da će ispuniti zahtjeve i sklopio je ugovor s Fordom o udruživanju prodaje u Europi za neotkriveni iznos.