Sci-Tech

strpljen - spašen

Objavljena Windows 10 nadogradnja, ali pričekajte s instalacijom!

Objavljena Windows 10 nadogradnja, ali pričekajte s instalacijom!

Microsoft je izdao Update May 2020 (verziju 2004) za Windows 10 operativni sustav. Ima pogrešaka i pričekajte sa instalacijom.

Najnovijim izdanjem nadogradnje Windows 10 (verzija 2004) pomoćnik Cortana  postaje samostalna aplikacija i više ne morate ponovno instalirati cijeli operativni sustav. Dovoljno je preuzeti samo nadogradnju  i osobni podaci neće nigdje otići.

Pojavila se funkcija za oporavak u oblaku  koja će vam omogućiti da vratite sustav na prethodnu verziju bez spremljene  sigurnosne kopije ili pokretačkog flash pogona sa  Image  OS-a.

Osim toga  nadogradnja donosi   prijavu u operativni sustav pomoću PIN koda,  poboljšanu   podrška za Linux,   ikone u istom stilu Fluent Designa, nove interaktivne widgete izbornika Start.  Ali to je samo dio novitete pa predlažemo da za više detalja pogledate videozapis u nastavku:

Međutim ima kritičnih pogrešaka s kojima su se suočili korisnici koji su nadogradili Windows 10 na verziju 2004.  Primjerice, ažuriranje može spriječiti Bluetooth da istovremeno poveže više uređaja što može predstavljati problem za bežične slušalice, miša i tipkovnicu. Drugi problem je varijabilna brzina osvježavanja (VRR) na Intel GPU-u  u igrama s DirectX-om 9. 

Također postoje problemi s ažuriranjem računala koja imaju Conexant ISST audio.  Ponekad to može završiti “plavom smrću”,  a što se odnosi i na  drivere  iz Synaptics-a. Neki Thunderbolt dokovi mogu imati pogreške u povezivanju i iskopčavanju.

To je samo mali dio poznatih problema koji se mogu najčešće pojaviti kod većine korisnika. Popis  se stalno ažurira na Microsoftovoj web stranici. Ali kompanija  ih rješava sa svojim partnerima i očekuje se da će ubrzo popraviti pogreške u daljnjim ažuriranjima   operativnog sustava ili novih upravljačkih programa.

Kako nadograditi sustav na Windows 10 2004 inačicu?

  • Opcije> Ažuriranje i sigurnost. Tu bi trebala biti stavka "Nadogradnja na Windows 10, verzija 2004".
  • Ostalo je samo da kliknete gumb "Preuzmi i instaliraj".
  • Ako nema ove stavke, morate ručno pokrenuti pretraživanje ažuriranja.

Kako  deinstalirati ažuriranje Windows 10 verziju 2004?

Ako ste već preuzeli nadogradnju i imate neke probleme u ovom videozapisu pogledajte  kako možete se vratiti na prijašnju verziju....


Reci što misliš!