Sci-Tech

Mobiteli

Nokia 3310 dobit će zaslon u boji

Nokia 3310 dobit će zaslon u boji
Facebook

Ove godine HMD Global oživjet će staru Nokiju 3310, koja će zadržati svoj prepoznatljivi dizajn, ali će proći i kroz manje kozmetičke zahvate – poput ugradnje većeg zaslona u boji

Nedavno smo imali prilike saznati kako je HMD Global, tvrtka koja je otkupila prava za proizvodnju mobitela pod Nokijin brendom odlučila oživjeti Nokiju 3310. Na radost mnogih ljubitelja ovog mobitela HMD je odmah dao do znanja kako nema namjeru nabiti cijenu kako bi zaradio na ime nostalgije vlasnika originalne Nokije 3310.

Prema dosadašnjim informacijama Nokia 3310 (2017) bi po dolasku u trgovine trebala koštati oko 59 eura, odnosno oko 450 kuna. Sada kojih desetak dana kasnije iz kineskih izvora nam stižu i dodatne informacije.

Za početak izvor javlja kako je HMD odlučio ne zadirati previše u originalni dizajn uređaja. Nova Nokia 3310 (2017) bit će tek nešto lakša i tanja u odnosu na original. Također kako novi model dolazi 17 godina nakon prošlog i zaslon će biti nešto većih dimenzija i bit će u boji.

Budući da Nokia 3310 (2017) neće biti tzv. pametni mobitel, očekuje se kako zaslon u boji neće bitno utjecati na autonomiju baterije po kojoj je ova Nokia bila poznata. Izvor za sada ne navodi da li će bateriju biti moguće mijenjati ili će po uzoru na moderne telefone za njeno uklanjanje biti potrebno koristiti kakav alat.

Također izvor navodi kako Nokia 3310 zadržava fizičku tipkovnicu, ali će veličina tipki biti ponešto prilagođena. Od zadnjih dodataka spominju se različite boje kućišta – za sada se posebno navode crvena, zelena i žuta boja.

Kakvog će točno dizajna biti Nokia 3310 (2017) saznat ćemo u nedjelju, 26. veljače za kada je HMD Global najavio i službeno predstavljanje.


Reci što misliš!