Sci-Tech

Mobilna telefonija

Prada mobilni telefon

Prada mobilni telefon

Ekskluzivni mobilni telefon u izdanju LG i talijanske modne kuće Prada namijenjen je robinjama mode i tehnologije

Jedna od najpoznatijih svjetskih dizajnerskih kuća Prada je u suradnji sa LG-em predstavila mobilni telefon.

Prada phone by LG pravo je ime LG-eva KE850 telefona, a to je sofisticirani, elegantni mobilni uređaj, koji je prvi mobitel u potpunosti kontroliran preko ekrana osjetljivog na dodir (touchscreen).

LG i Prada zajedno su radili na telefonu od dizajna do marketinga. Prada nije zaslužna samo za vanjski izgled mobitela, već i za detalje poput izgleda sučelja, sadržaja, tonova itd. Prada je također kreirala i niz dodataka za telefon kao npr. opcionalnu bluetooth slušalicu, posebnu kožnu torbicu, slušalice te ekskluzivno pakiranje.

Iako vrlo tanak, samo 12mm, u telefonu su smješteni glazbeni player s podrškom za sve relevantne codece (MP3, ACC, ACC+, WMA i RA), kamera od 2 megapiksela sa Schneider-Kreuznach lećama, FM radio, 8 MB interne memorije, sa mogućnošću proširenja preko utora za micro SD memorijske kartice kojeg se može koristiti za video isječke, glazbu, tonove, dokumente i slično.

Korisničko sučelje je izrađeno u Macromedia Flash tehnologiji. Za spajanje na internet tu je EDGE i GPRS, a sam mobitel radi na tri mreže (900/1800/1900).

Za pregled primljenih dokumenata na raspolaganju je Document Viewer koji može otvoriti nekem od najčešće korištenih dokumenata (doc, ppt, xls, pdf i txt).

Mobitel je također moguće spojiti na računalo putem USB-a te ga koristiti kako USB disk.

Prada phone by LG biti će dostupan u Europi krajem veljače, po cijeni od 600 eura.


Reci što misliš!