Sci-Tech

Internet

Yahoo odbacio Microsoftovu ponudu za preuzimanje

Yahoo odbacio Microsoftovu ponudu za preuzimanje

Uprava kompanije istaknula je u javnosti tek da pomno ispituje opcije koje uključuju i nastavak nezavisnog poslovanja

Izvršni direktor američkog proizvođača softvera za pretraživanje interneta Yahoo Jerry Yang poručio je zaposlenicima da čelnici kompanije istražuju mogućnosti za izbjegavanje ponude za preuzimanje koju im je podastro softverski div Microsoft.

U poruci poslanoj elektroničkom poštom Yang je kazao da uprava tek treba odlučiti kako će reagirati na Microsoftovu ponudu za preuzimanje, vrijednu 44,6 milijardi dolara u gotovini i dionicama.

"Uprava pomno procjenjuje široku lepezu potencijalnih strateških alternativa u složenim i promjenjivim uvjetima", napisao je Yang u poruci zaposlenicima, ističući da Microsoftova ponuda jasno ukazuje na mogućnost Yahooa da obnovi nekadašnju slavu.

Uprava kompanije istaknula je u javnosti tek da pomno ispituje opcije koje uključuju i nastavak nezavisnog poslovanja.

Jedan je pak izvor kazao AFP-u da je kompanija primila pozive "određenog broja zainteresiranih strana" te da raspolaže širokom lepezom strateških opcija, uključujući dodjelu poslova internetskog oglašavanja konkurentskom Googleu u statusu podizvođača, budući da se on pokazao pravim majstorom u generiranju prihoda na tom području.

Odbije li Microsoftovu ponudu, uprava Yahooa naći će se pod pritiskom da dioničare umiri izdašnom isplatom gotovine odnosno da čak posudi novac kako bi mogla otkupiti dionice i pretvoriti Yahoo u privatnu tvrtku.


Reci što misliš!