Sci-Tech

Internet

Microsoft odustao od preuzimanja Yahooa

Microsoft odustao od preuzimanja Yahooa

Yahoo se nadao da će sporazumom s Googleom ojačati svoje financije i udobrovoljiti dioničare koji su još uvijek ljuti zbog odbijanja Microsoftove ponude vrijedne 47,5 milijardi dolara prije nekih šest mjeseci

Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer izjavio je kako softverski div nije zainteresiran za obnavljanje svoje ponude za preuzimanje teškoćama pogođene svjetske internetske tražilice Yahoo, prenosi Totalportal.hr

Microsoft je krenuo dalje nakon što je ranije ove godine Yahoo odbio njegovu ponudu za preuzimanje, no dao je naslutiti da postoji mogućnost partnerstva na tržištu za internetske tražilice.

"Podastrli smo jednu ponudu, potom je uslijedila druga ponuda, a postalo je jasno da Yahoo nije želio prodati svoje poslovanja nama, pa smo krenuli dalje", kazao je Ballmer.

"Nismo zainteresirani za obnavljanje ponude i razmatranje akvizicije. Iskreno, ne vidim zašto bi i oni bili zainteresirani za slično. Odbili su našu ponudu od 33 dolara po dionici", dodao je.

Cijena dionice Yahooa trenutno na njujorškoj burzi iznosi 13,96 dolara.

Izvršni direktor Yahooa Jerry Yang ovih je dana kazao da bi Microsoft mogao izaći s novom ponudom za tu drugu najveću svjetsku internetsku tražilicu. Takav apel uslijedio je nakon što se vodeća svjetska tražilica Google povukla iz partnerstva s Yahoom na području oglašavanja na Internetu.

Yahoo se nadao da će sporazumom s Googleom ojačati svoje financije i udobrovoljiti dioničare koji su još uvijek ljuti zbog odbijanja Microsoftove ponude vrijedne 47,5 milijardi dolara prije nekih šest mjeseci.

"Siguran sam da i dalje postoje mogućnosti za uspostavu određenog oblika partnerstva na području pretraživanja, no mišljenja sam da je akvizicija stvar prošlosti", izjavio je Ballmer.

 


Reci što misliš!