Sci-Tech

Informatički sustav

Predstavljen informatički sustav namijenjen državnim odvjetništvima

Predstavljen informatički sustav namijenjen državnim odvjetništvima

Informatički sustav praćenja sudskih predmeta (ICMS) postavljen je na četiri pilot lokacije i to u Zagrebu, Zlataru Karlovcu i Puli a uskoro će se umrežiti i druga odvjetništva

Novi informatički sustav praćenja sudskih predmeta (ICMS) Državnog odvjetništva i video sustav, kojim je umrežen dio državnih odvjetništava u Hrvatskoj predstavljen je danas u Državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Razvijanje informatičkog sustava ICMS omogućeno je donacijom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu od oko 175 tisuća dolara,.

Današnjem predstavljanju tzv. "Case Tracking sistema" nazočili su, uz ostale, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, američki veleposlanik Robert Bradtke te direktor IBM-a Ivan Vidaković koji je i osmislio ovaj sustav.

Informatički sustav praćenja sudskih predmeta (ICMS) postavljen je na četiri pilot lokacije i to u Zagrebu, Zlataru Karlovcu i Puli a uskoro će se umrežiti i druga odvjetništva, izvijestio je glavni državni odvjetnik Bajić.

Istaknuo je kako će građani kroz određeno vrijeme moći pratiti i svoje predmete preko interneta te da će u drugoj fazi svi predmeti Državnog odvjetništva biti u elektronskom obliku.

Bajić je također zahvalio američkom Veleposlanstvu na donaciji.

Američki veleposlanik Robert Bradtke rekao je kako daje veliku potporu naporima glavnog državnog odvjetnika Bajića u borbi protiv korupcije i vladavine prava. Naglasio je da će američka vlada i Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj i dalje pomagati državno odvjetništvo.

Danas je također predstavljen moderan video sustav za video konferencije, kojim su povezana državna odvjetništva u Zagrebu, Puli, Rijeci, Vukovaru, Osijeku, Dubrovniku i Splitu.

Ovim sustavom mogu se i ispitivati i svjedoci, kao npr za ratne zločine, a služi i za bolje koordiniranje rada državnih odvjetnika.


Reci što misliš!