Sci-Tech

Microsoft, WinDays

U ponedjeljak počinju rovinjski WinDays

U ponedjeljak počinju rovinjski WinDays

Petodnevni informatički skup premješten je iz Opatije u Rovinj

U ponedjeljak u Rovinju započinje Microsoftova konferencija WinDays 10. WinDaysi su već godinama najveći skup informatičara u Hrvatskoj, a vjerojatno i regiji, održavaju se jubilarni deseti put, a lokacija je s Opatije na koju smo se svi već navikli pa nam je pomalo i dosadila, premještena u Rovinj, što pozdravljamo.

 

Koncept konferencije nešto je drugačiji, a sama konferencija duža - tehnološki dio (službeni naziv je Microsoft WinDays10 Technology) počinje već u ponedjeljak, i traje do četvrtka. U četvrtak popodne od "tehničara" štafetu preuzimaju "poslovnjaci", kojima pripada dio četvrtka i cijeli petak (WinDays10 Business).

Osim neobično ranog otvaranja već u 13h u ponedjeljak, prema programu je predviđeno i vrlo kasno zatvaranje koneferencije.

Naime, neki su bitni sadržaji, poput okruglog stola na kojem uz ostale sudjeluju i Mudrinić iz T-Coma i Nino Pavić iz EPH, te Vidaković iz Microsofta i Alojzije Jukić iz HP-a, previđeni za petak popodne.

Prema našem iskustvu konferencije - domaće, ali čak i one međunarodne, zadnji dan posvete raspremanju i odlascima, tako da već do podneva posve opuste, gosti se raziđu, a od konferencije ostanu samo razbacani kablovi i panel ploče. Ovdje se ozbiljan sadržaj planira za sam petak popodne - baš nas zanima kako će to izgledati u praksi.

WinDayse tradicionalno prati i naše posebno izdanje - WinDays Mreža koju uz konferencijske materijale dobija svaki sudionik WinDaysa.

Ove je godine WinDays Mreža izuzetno bogata jakim sadržajima, vezanim kako i za tehnološki, tako i za poslovni dio konferencije. Autori su uglavnom ljudi iz samog Microsofta i Microsoftovog partnerskog sustava. Kako i na samoj konferenciji tehnološki dio ipak ima kvantitativnu prevagu, tako je i u sadržaju časopisa - da ne mislite da smo se baš posve prodali "poslovnjacima" (jesmo, ali samo malo, koliko je pristojno...).

Meteo-stručnjaci za naredni tjedan u Istri predviđaju ugodno vrijeme. Do Rovinja se uglavnom vozimo autima, a ne zrakoplovima, pa nam vulkani ne mogu poremetiti raspored. Rekavši to, Microsoft nam planira dovesti i niz uglednih gostiju "izvana" i s druge strane oceana, pa možda vulkani i nisu stvar za šalu, možda nekom od njih zaista i poremete putovanje?

Veselimo se radno-opuštajućem tjednu uz more, redovito ćemo stavljati bitnije opaske na Bug On Line, a širi izvještaj očekujte u narednoj Mreži...


Reci što misliš!