Sci-Tech

Društvene mreže i otkazi

Pazite da ne dobijete otkaz zbog Facebooka

Pazite da ne dobijete otkaz zbog Facebooka

Facebook profili dostupni su svima te tako otvaramo svoj život drugima. Jedina granica koja postoji između vašeg profila i javnosti je razina privatnosti koju ste dodijelili svom profilu

Kod nas se ovo još nije dogodilo, ali svejedno se pazite! Agentica švicarskog osiguravajućeg društva otišla je na bolovanje zbog kroničnog umora izazvanog dugim radom za kompjutorom. Tijekom bolovanja prosurfala je po Fejsu i naletjela na svog šefa!

Po povratku na posao, ženu je na stolu dočekao raskid ugovora o radu.

Javni službenik bugarskog grada Plovdiva na službenom je sastanku, umjesto aktivne rasprave o proračunu grada, brinuo o virtualnim životinjama i uređivao Farmu na Facebooku. U stvarnom svijetu nije daleko dogurao – dobio je otkaz.

Zbog razuzdanog noćnog života svog najmoprimca, vlasnik stana odlučio je otkazati najam vidjevši na Facebooku fotogaleriju kakvi se sve tulumi održavaju u njegovom stanu.

Navedeni primjeri samo su dio sličnih problema koje je pojedincima stvorila aktivnost na Facebooku. Svrha društvenih mreža bila je povezivanje i komunikacija članova. Danas su društvene mreže više od toga – služe za upoznavanje novih ljudi, dijeljenje interesa i hobija, a počelo se i s trendom zapošljavanja ljudi preko društvenih mreža. Neke društvene mreže, poput LinkedIna i Xinga, funkcioniraju poput virtualnih životopisa.

Kako se služimo, dijelimo i kombiniramo informacije ovisi o korisniku. Facebook profili dostupni su svima te tako otvaramo svoj život drugima. Jedina granica koja postoji između vašeg profila i javnosti je razina privatnosti koju ste dodijelili svom profilu, piše portal pametnakuna.hr

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.