Sci-Tech

Društvena mreža

Dobro pazite što pišete na Facebooku

Dobro pazite što pišete na Facebooku

Trinaest djelatnika britanske aviokompanije Virgin Atlantica zaradilo je otkaz zbog Facebooka

Sindrom društvenih mreža polako, ali sigurno zahvaća sve veći broj korisnika diljem svijeta, no da nije uvijek pametno svašta pisati po svojim stranicama, u ovom slučaju Facebooka, dokazuje nedavni slučaj kada je zbog određenih napisa 13 djelatnika britanske aviokompanije Virgin Atlantica zaradilo otkaz, prenosi Tportal .

Društvena mreža Facebook i njeni pandani poput MySpacea i sličnih toliko su popularni da su, prema posljednjim izvještajima, postali popularniji od online pornografije. Veliki broj korisnika svakodnevno nadopunjava svoje stranice na društvenim mrežama novim materijalima, izmjenama trenutnog statusa ili nekim sličnim izvještajima iz svog stvarnog života.

Činilo je to i trinaestoro bivših djelatnika Virgin Atlantica koji su zbog objavljenih napisa završili na burzi rada. Otkaza su ih koštali određeni napisi vezani uz sigurnost zrakoplova spomenute tvrtke te zbog prepričavanja događaja i omalovažavanja putnika na Facebooku, a koji su se služili uslugama Virgin Atlantica. U spomenutoj kompaniji nisu blagonaklono gledali na pisanje svojih djelatnika o poslovnim tajnama.

Kako bilo, iako brojni korisnici Facebooka smatraju da informacije koje objavljuju dijele isključivo sa svojim Facebook 'prijateljima', to definitivno nije tako. Javnim profilima bez problema može pristupiti bilo koji registrirani korisnik ove društvene mreže, pa tako i pokoji vam nadređeni iz kompanije u kojoj ste zaposleni. Baš danas javili ste na posao da ne možete doći jer imate nesnosnu glavobolju, dok ste ustvari na Facebooku milijunima korisnika objavili da ste još uvijek toliko pijani od sinoćnjeg izlaska... Otkaz garantiran!

 


Reci što misliš!