Lifestyle

Četrdeset dobrih razloga

Facebook i surfanje internetom čine vas mlađima

Facebook i surfanje internetom čine vas mlađima

Mislite da su pametni telefoni, društvene mreže, plesanje i noćni klubovi namijenjeni mladima - ne samo to: sve to pomaže da se osjećate mlađima. Znanstvenici su napravili spisak stvari koje i nakon pedesete održavaju osjećaj da ste mladi.

Stari smo onoliko koliko se osjećamo, kaže stara izreka. No novo istraživanje kaže: vašu mladost odr(a)žava i izbor mobilnog telefona, televizijski programi koje gledate, čak i to imate li Facebook profil.

Posjedovanje iPhonea, gledanje reality programa i pobjeđivanje mlađih rođaka u video-igricama samo su neke od novih tajni produžene mladosti, pokazuju rezultati. Puno pomaže i osjećaj da se dopadate nekoj mlađoj osobi.

Istraživanje je provedeno na uzorku od više od 1000 ispitanika starijih od 50, prenosi Daily Mail - i pokazalo se da redovni seks, upućenost u to što je twitter i interes za mladenačke zvijezde podižu životnu energiju.

Ili preciznije, ispitanici su izračunali da se prosječni ispitanik koji je u bliskom kontaktu s mladenačkim svjetonazorom osjeća osamnaest godina mlađi nego što jest. Puno pripadnika starije generacije koje je spremno ostati vani nakon ponoći, jesti ljuti hranu i biti upoznati s lokalnim tračevima pokazuju da i to produžuje mladost.

Nadalje: korištenje smart-phone aplikacija, jedenje čokolade i veza s mlađim partnerom/icom također dobro čini starijima od pedeset. Devet od deset ispitanika potvrdit će da o unutrašnjem osjećaju koliko ste stari ovisi to kako ćete izgledati, dok sedamdeset posto kaže kako je presudno važno redovito se smijati.

Prosječna dob ispitanika bila je 59 - no prosječni osjećaj starosti među ispitanicima bio je osamnaest godina manji - kao da im je 41. A mladost je često neposlušna, pa se čak četvoro od deset ispitanika opisalo kao buntovnike, a isti postotak priznat će kako je i nakon što su napunili pola stoljeća negdje 'zabrazdilo', odnosno prekršilo zakon.'Nije toliko stvar u tome da se ljudi osjećaju mladima, nego nego da se osjećaju zadovoljni svojim životima i da odvajaju vrijeme za stvari koje ih čine zadovoljnima,' komentira Paul Keenan, voditelj istraživanja. 'Ponekad nam život nije lak i zaboravljamo koliko je važno ne izgubiti kontakt sa stvarima koje nam čine da se osjećamo dobro. Bilo da idete na ples, održavate kontakt s novim modernim tehnologijama ili igrate kompjutorske igre s mladima, stalan kontakt sa stvarima koje vas podsjećaju što u životu volite presudan je za pravilan odnos prema životu.'

TOP-LJESTVICA STVARI KOJE ODRŽAVAJU MLADENAČKI DUH
1. Kušanje novih hrana
2. Surfanje internetom
3. Čitanje knjiga koje postavljaju nove ciljeve
4. Seks
5. Ples
6. Prisutnost na Facebooku
7. Izlasci s odraslom djecom i/ili unucima
8. Snalaženje na twitteru
9. Jedenje čokolade
10. Izlasci nakon ponoći
11. Jedenje začinjene hrane
12. Pobjeđivanje mlađih rođaka u video-igiricama
13. Obaviještenost o tračevima o ljudima iz okoline
14. Prihvaćanje savjeta
15. Plivanje
16. Privlačenje pažnje mlađe osobe
17. Korištenje aplikacija za pametne telefone
18. Veza s mlađim partnerom/icom
19. Praćenje novih filmova u kinima
20. Praćenje novih televizijskih programa

...I JOŠ DVADESET
21. Jedenje slatkiša
22. Odlazak na nastupe stand-up komičara
23. Vožnja biciklom
24. Posjedovanje iPhonea
25. Izlazak na ples
26. Flert s neznancem
27. Čitanje erotskih romana
28. Gledanje reality-programa
29. Zbijanje šala s drugima
30. Sklonost mlađim zvijezdama
31. Čitanje magazina za mlađe
32. Brza vožnja automobilom
33. Upućenost u život slavnih osoba
34. Satovi joge
35. Satovi zumbe
36. Odijevanje kožne jakne
37. Plesanje salse
38. Izlasci u noćne klubove
39. Odijevanje mini-suknje
40. Ispijanje puno vode

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.