Sci-Tech

Revenge

Anonymousi srušili brojne američke stranice kao osvetu za zatvaranje Megauploada

Anonymousi srušili brojne američke stranice kao osvetu za zatvaranje Megauploada

Prema nekima najveći hakerski napad na glazbenu industriju ikad, hakerska je skupina u protest zatvaranja Megauploada srušila stranice američke vlade i ostalih važnijih sektora.

Kako prenosi rt.com, Anonymousi su srušili stranice FBI-a, ministarstva pravosuđa, Universal Music grupe, RIAA, udruženje Motion Picturea i Warner glazbenu kuću. No nisu stali na tome već su samo nekoliko sati kasnije srušili i MBI ili Broadcast Music Inc., organizaciju koja stoji iza licenca nekih od najvećih imena u glazbenoj industriji.

“Ovo je znak osvete za Megaupload”, istaknuo je to Barrett Brown iz Anonymousa.

Također, jučer je stranica udruženja Motion Picture of America bila nedostupna, čije zasluge također idu u stranu Anonymousa. Šef grupe, bivši Senator Chris Dodd čvrsta je pristaša PIPA i SOPA zakonodavstva.

Brown je za rt.com dodao kako “još dolazi”, a Anonymous u zajedničkim pothvatima sa ostalima žele napraviti štetu kampanji koja omogućava preostalim demokratima koji podražavaju SOPA zakon. “Operativci koji su uključeni u projekt koristiti će se eksperimentalnim kampanjama i tehnikama optimizacije tražilice kojim će jednom zauvijek prizemljiti neke od kongresmena koji su malo uz zakon SOPA i PIPA a malo ne.”

Više na Zimo.co .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.