Sci-Tech

Među najboljima

Hrvatski IT časopis BUG postao član europske asocijacije EISA

Hrvatski IT časopis BUG postao član europske asocijacije EISA

Raznolikost i rigorozna probranost članstva, te kompleksnost procedure kroz koju članstvo dodjeljuje godišnje nagrade najboljim uređajima jamstvo su da je svaki uređaj koji osvoji EISA Award doista najkvalitetniji u svojoj kategoriji

Jednoglasnom odlukom glavnih urednika 50 najcjenjenijih europskih časopisa specijaliziranih za tehnologiju, članova EISA-e, Bug je primljen u članstvo ove izuzetno prestižne europske asocijacije.

 


Bugov izvršni urednik Dragan Petric time je postao član žirija koji jednom godišnje dodjeljuje najrespektabilniju svjetsku nagradu za najbolje proizvode iz kategorije mobilnih uređaja i potrošačke elektronike, poznatu kao EISA Awards.

EISA (European Imaging and Sound Association) je osnovana 1982. godine i danas broji 50-ak časopisa iz 20 europskih zemalja. Bug je jedini časopis iz Hrvatske koji je trenutno član EISA-e, a time ujedno jedini ima svog predstavnika u žiriju za dodjelu EISA Awardsa.

Raznolikost i rigorozna probranost članstva, te kompleksnost procedure kroz koju članstvo dodjeljuje godišnje nagradne najboljim uređajima jamstvo su da je svaki uređaj koji osvoji EISA Award doista najkvalitetniji u svojoj kategoriji, odnosno bolji od konkurentskih te samim time predstavlja bolju kupnju za potrošače. Stoga i kupci i proizvođači opreme diljem svijeta, a ne samo iz Europe, ovu nagradu doživljaju kao najozbiljniju moguću preporuku, ali i priznanje.

Dugogodišnja tradicija, prepoznatljivost i utjecaj u lokalnoj IT zajednici, objektivnost i neovisnost u recenziranju uređaja, konzistentnost uređivačke politike i sveobuhvatnost sadržaja temeljni su kriteriji za članstvo u ovoj preko tri desetljeća staroj asocijaciji te je Bug proteklih mjeseci bio pod povećalom predsjedništva EISA-e kako bi se provjerilo ispunjava li ih sve do jednog. Pred svim članovima EISA-e Bug je tako proteklog vikenda u Ateni, tijekom održavanja EISA General Meetinga, predstavljen u superlativima, kao jedan od najprofesionalnijih tehnoloških časopisa u Europi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.