Sci-Tech

Pustolovina

Izlazi novi set: Djevojčica (7) je natjerala LEGO na promjenu

Izlazi novi set: Djevojčica (7) je natjerala LEGO na promjenu

Sve LEGO cure samo sjede doma, idu u kupnju ili na plažu. Nemaju nikakav posao, a dečki idu u pustolovine, rade, napisala je Charlotte (7) šefovima u LEGO-u

Ideju  za novu seriju igračaka dobili su od djevojčice koja se požalila u pismu kako ženske figurice ništa ne rade.

- Sve LEGO cure samo sjede doma, idu u kupnju ili na plažu. Nemaju nikakav posao, a dečki idu u pustolovine, rade, spašavaju ljude. Ponekad čak plivaju s morskim psima - napisala je Charlotte (7) šefovima u LEGO-u. Oni su odmah reagirali i izdali novi set igračaka za male znanstvenice. Zove se Istraživački institut. Podijelili su ga na četiri dijela; znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Tako sad postoje LEGO kemičarke, paleontologinje i istraživačice svemira. Osmislila ih je Ellen Kooijman, danska geokemičarka, u seriji figurica LEGO Ideja, za koji glasuju obožavatelji.

- Jako sam uzbuđena što napokon imam novi set u rukama. Očekujem dobru znanstvenu raspravu s dizajnerima u LEGO sjedištu - rekla je.

I druge ljubiteljice legića podržale su ovu akciju.

- Drago mi je što će ovaj set igračaka izaći. On će potaknuti djecu da promatraju znanstvenike kao figure akcijskih junaka - rekla je blogerica Maia Weinstock na internetskoj stranici Scientific American.

Ona je prije nekoliko godina napravila sličan set u kućnoj radinosti, spajajući dijelove drugih setova. Dodala je kako LEGO set za male istraživačice izlazi krajem ovog mjeseca.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.