Sci-Tech

Nedopušten sadržaj

BiH: Google suspendirao reklamni nalog islamističkom časopisu

BiH: Google suspendirao reklamni nalog islamističkom časopisu

Američki div Google suspendirao je internetski reklamni nalog za bosanskohercegovački časopis radikalnih islamista SAFF nakon objave sadržaja vezanih za terorističke napade u Parizu, izvijestilo je uredništvo na svome web portalu.

 

U obavijesti o suspenziji reklamnog AdSense naloga koju je Google dostavio uredništvu SAFF-a navedeno je kako je taj časopis putem svoje web stranice objavio nedopušten sadržaj.

Radi se, kako navode iz SAFF-a, o tekstu koji govori o uhićenju jednog francuskog komičara koji nije podupro tjednik Charlie Hebdo, nego slobodu govora u Francuskoj.

Po ocjeni SAFF-a odluka Googlea je cenzura i pokazuje koliko 'svjetski centri moći ulažu snage da spriječe širenje istine o napadu u Parizu'.

"Ovo nije jedini pritisak koji SAFF trpi ovih dana zbog objavljivanja istinitih informacija o događanjima u i oko napada u Parizu", naveli su iz uredništva i najavili da će nastaviti sa svojom uređivačkom politikom.

Časopis SAFF čije je sjedište u Visokom kod Sarajeva i njihovo web izdanje bliski su radikalnim islamističkim krugovima u BiH. Ovaj časopis nastao je kao glasilo organizacije Aktivne islamske omladine (AIO) iz koje su se razvile radikalne islamističke skupine iz čijih redova se veliki broj pripadnika otišao boriti na stranu Islamske države.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.