Sci-Tech

Facebook odsad prati sve što radite i gledate na internetu

Facebook odsad prati sve što radite i gledate na internetu

Nova Facebookova pravila privatnosti dopuštaju toj stranici praćenje vaše aktivnosti čak i kada se izlogirate, a svim korisnicima praćenje je automatski uključeno. Facebook sada smije prikupljati podatke o tome što radite dok ste na internetu bilo da surfate po poznatoj društvenoj mreži ili ne. 

 

Sve što dozna o vašim online aktivnostima, Facebook smije dijeliti sa svojim ostalim proizvodima poput Instagrama, ali ne i WhatsAppa s kojim se informacije neće dijeliti.

"Njuškanje" zbog reklama

Zuckerbergova mreža ove je promjene najavila još u studenom kada su i rekli da će stupiti na snagu u veljači. Tvrde da su korisnici o njima informirani putem obavijesti i e-mailova te da je postojalo razdoblje od sedam dana tijekom kojeg su korisnici mogli raspravljati o novim postavkama.

Facebook ističe da će im prikupljeni podaci biti od pomoći u prilagođavanju reklamnih kampanja korisnicima kojima će se na taj način prestati prikazivati ono što ih ne zanima. Oglašavanje je za Facebook glavni izvor prihoda pa stoga i ne čudi što u kompaniji poduzimaju sve da bi ono bilo što efikasnije. 

Na stranici s postavkama oglasa korisnici mogu isključiti prikazivanje oglasa na temelju stranica koje su posjetili izvan Facebooka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.