Sci-Tech

Tijekom četvrtog kvartala bit će isporučeno oko 3 milijuna iPad Pro uređaja

Tijekom četvrtog kvartala bit će isporučeno oko 3 milijuna iPad Pro uređaja

Prema predviđanjima Digitimes Researcha, tijekom četvrtog kvartala ove godine bit će isporučeno oko 3 milijuna primjeraka Appleovog novog iPad Pro tableta.

Kao razlog za to u Digitimes Researchu navode slabije isporuke IGZO zaslona koji se ugrađuje u iPad Pro. Trenutačno taj zaslon isporučuje jedino Sharp, LG Display će započeti s isporukama malih količina ovih zaslona u studenom, a Samsung tek u 2016. godini. Zbog navedenog razloga Apple će u četvrtom kvartalu 2015. godine moći isporučiti između 2,5 i 3 milijuna primjeraka iPad Pro uređaja.

Digitimes Research također upozorava na skupoću paketa koji sadrži iPad Pro uređaj, Pencil stylus i pripadajuću tipkovnicu. Konkretno, iPad Pro model od 32 GB, Pencil stylus i tipkovica u SAD-u će zainteresirane kupce stajati 1067 $, dok, za usporedbu, Macbook Pro prijenosno računalo s uključenim SSD-om, čiji kapacitet iznosi 128 GB, stoji 899 $.

Budući Microsoftov Surface Pro 4 tablet s uključenom tipkovnicom imat će sličnu cijenu kao i iPad Pro paket, no on bi trebao ponuditi bolji hardver i bolju iskoristivost u poslovnom okruženju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.