Sci-Tech

Protiv piratstva

Rise of the Tomb Raider i Far Cry: Primal koriste Denuvo zaštitu

Rise of the Tomb Raider i Far Cry: Primal koriste Denuvo zaštitu

Popularna anti-tamper zaštita Denuvo zbog koje se nagađa da bi piratske igre mogle nestati do 2018. godine sve je popularnija među izdavačima i developerima. Posljednje igre koje će potvrđeno biti teže "crackati" jesu Square Enixov Rise of the Tomb Raider te Ubisoftov Far Cry: Primal, piše Bug.hr

Informacija o postojanju Denuvo zaštite u Far Cry: Primalu otkrivena je u EULA-i u kojoj stoji da je igra zaštićena uobičajenim DRM rješenjima te Denuvo anti-tamper tehnologijom.

Ono što je posebno zanimljivo stavka je u kojoj je Ubisoft napisao da će određene datoteke povezane s Denuvom ostati instalirane i nakon što igrači sa svog računala obrišu Far Cry: Primal.

Što se Square Enixovog Rise of the Tomb Raidera tiče Denuvo zaštita spomenuta je na stranicama Codefusiona, koje pripadaju Denuvovom Reinhardu Blaukovitschu. Ova vijest nije veliko iznenađenje budući da Square Enixov posljednji veliki naslov, Just Cause 3, također koristi istu zaštitu.

Denuvo bi, kažu glasinama, trebao koristiti The Division, ali i sve nadolazeće Ubisoftove igre. Ipak, ova su informacije zasad bez temelja i puko nagađanje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.