Sci-Tech

Operativni sustavi

Windowsi 10 najbolje prihvaćeni u SAD-u

Windowsi 10 najbolje prihvaćeni u SAD-u

Godinu dana nakon predstavljanja Windowsi 10 uspjeli su se probiti do otprilike svakog trećeg korisnika osobnih računala

Prije godinu dana svjetlo dana ugledali su Windowsi 10, najnoviji i "posljednji" Windowsi, kako ih je tom prilikom nazvao Microsoft. Godišnjica lansiranja ovog proizvoda povod je i za istraživanje kuće GlobalWebIndex, koja je ispitala koliko korisnika diljem svijeta na svom osobnom računalu ima instaliran najnoviji Microsoftov OS.

Rezultati govore da je globalno, na razvijenim tržištima, otprilike svaki treći korisnik već prešao na desetku na barem jednom od svojih računala. U SAD-u je taj udio najveći (43%), a slijedi Europa s 37% ispitanika koji se služe Windowsima 10. Ovaj OS trenutačno najmanje poklonika ima u regiji Asia-Pacific, gdje ih ima otprilike svaki četvrti korisnik.

Ovako širokom prihvaćanju novog OS-a neupitno je pridonijela činjenica da je u prvih godinu dana nadogradnja s ranijih verzija Windowsa (7 i 8.1) na desetku omogućena potpuno besplatno. I kad već pišemo o tome, podsjetimo - razdoblje za besplatnu nadogradnju istječe ovog petka, 29. srpnja.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.