Sci-Tech

Gooma

Ne da vam se ispunjavati putne naloge? Ova aplikacija to radi za vas

Ne da vam se ispunjavati putne naloge? Ova aplikacija to radi za vas

Aplikaciju Gooma, koja je dostupna na iPhoneima, ali uskoro i na operativnom sustavu Androidu, sa 100.000 kuna podržala je i Zagrebačka banka kroz program Moj Zaba Start.

"Kao poduzetnik i sam se nalazim u koži tisuća ostalih poduzetnika, od malih do onih najvećih koji imaju jednaku zakonsku obvezu podnošenja evidencije i izvještaja o loko vožnji odnosno službenim putovima. Obveza nimalo zabavna i ugodna, troši vrijeme i novac, a izuzetno je bitna u očima nadležnih poreznih institucija", rekao je Škarica za tportal.

Taj je problem riješio uz pomoć pametnih telefona te uz pomoć kolege napravio aplikaciju koja je zapravo geolokacijski servis koji evidentira, obrađuje i izrađuje izvještaje loko vožnje i službenih putova u realnom vremenu te planira rutu puta.

Gooma koristi GPS pametnog telefona, bilježi lokacije i troškove te svakodnevno preuzima valutne tečajeve i propisane neoporezive iznose inozemnih dnevnica te koristeći te podatke automatski izrađuje precizne izvještaje usklađene sa propisima.

Pojednostavljeno rečeno: krenete na put i do vremena povratka s puta, izvještaj je gotov i spreman za isplatu ili prijenos u IT sustav tvrtke, sukladan poreznim propisima.

No po čemu je Gooma specifična u odnosu na konkurenciju?

"Gooma jedina na tržištu nudi zaokružen i automatiziran proces prikupljanja, obrade i distribucije podataka o loko vožnji i službenim putovanjima u realnom vremenu, u pokretu. To znači da obvezu izrade izvještaja izvršavate u trenutku njezina nastajanja, dok konkurentna rješenja zahtijevaju naknadan, manualni unos podataka, a to je nepotreban trošak vremena i ostalih resursa tvrtke", objašnjava Škarica.

Gooma je trenutačno dostupna na iPhoneu, a dovršava se i verzija za Android te web back office koji će biti dostupan svih korisnicima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.