Sci-Tech

Pametni telefoni

Lenovo bilježi rast isporuka pametnih telefona

Lenovo bilježi rast isporuka pametnih telefona

Tvrtka Lenovo objavila je kako je u svome drugom fiskalnom kvartalu, koji je završio 30. rujna, isporučila za njih rekordnih 14 milijuna pametnih telefona.

U odnosu na prvi tvrtkin fiskalni kvartal koji je završio u lipnju, u drugom fiskalnom kvartalu zabilježen je rast prodaje od 25%. Ukoliko se gleda samo mobilnu podružnicu tvrtke, prodaja mobilnih uređaja porasla je za 20% u odnosu na prvi fiskalni kvartal, no zabilježila je pad na godišnjoj razini, koji iznosi 12%.

Mobilna podružnica zabilježila je gubitke od 156 milijuna američkih dolara (podatak se odnosi na gubitke prije obračuna poreza), no vidljivi su znakovi napretka u odnosu na prvi fiskalni kvartal. Mobilni uređaji koji se na tržište plasiraju pod brandom Motorola zabilježili su rast od 40%, zbog isporuka Moto G4 i Moto Z uređaja.

Lenovo je dosad isporučio oko milijun mobilnih uređaja iz Moto Z serije, dok je krajnji cilj tvrtke isporučiti oko tri milijuna uređaja iz ove serije. Kako mi se ona popularizirala, Lenovo je pokrenuo akciju putem koje zainteresirani korisnici mogu razviti nove Moto Mods dodatke za Moto Z uređaje putem crowdfundinga.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.