Sci-Tech

Softver

Redizajnirani Skype uskoro i na vašem desktopu

Redizajnirani Skype uskoro i na vašem desktopu

Skypeov nepopularni redizajn mobilne aplikacije će, čini se, neizbježno stići i na desktop verziju. Oni znatiželjni već sada ga mogu probati

Početkom lipnja iz Microsofta su počeli korisnicima na mobilne uređaje distribuirati posve novu inačicu svog komunikacijskog alata Skype, javlja Bug. Ova je aplikacija doživjela velike promjene u dizajnu korisničkog sučelja, pa je sada inspirirana megapopularnim aplikacijama poput Snapchata. No, prve kritike na ovaj potez nisu bile dobre, pogotovo stoga što se Skype uvelike koristi u poslovne svrhe, pa je razigrano i šareno sučelje rijetko koga oduševilo.

No, ekipi u Redmondu loše kritike nisu zasmetale. Ovih dana pojavila se Preview inačica Skypea za desktop računala, koju nazivaju "novom generacijom". Kao i kod mobilnih aplikacija ova inačica donosi potpuni redizajn sučelja na Skype za Windowse i Mac dolazi s pojačanom društvenom komponentom i naglaskom na multimediju. Unaprijeđeni su grupni video pozivi, sustav notifikacija, a nova mogućnost je i chat galerija u koju će se spremati svi razmijenjeni video i slikovni sadržaji.
 
Korisnici Windowsa 10 na ovu će nadogradnju biti "prisiljeni" s nekom od sljedećih nadogradnji, a svima ostalima koji bi za nju mogli biti zainteresirani i prije službene nadogradnje nova je inačica dostupna kao Preview kroz Insider program.


Reci što misliš!