Politika

U Lisinskom

HDZ na 20. općem saboru raspravlja o temama izbornog programa i predstavlja slogan

HDZ na 20. općem saboru raspravlja o temama izbornog programa i predstavlja slogan
Neva Zganec/PIXSELL

Oko dvije tisuće izaslanika na XX. općem, izvještajnom, Saboru HDZ-a, koji se u nedjelju održava u Lisinskom analizirat će rad između dvaju sabora, raspravljati o temama iz izbornoga programa za parlamentarne izbore, a predsjednik Andrej Plenković predstavit će izborni slogan kampanje.

Plenković će podnijeti izvješće o radu stranke između 19. i 20. sabora, a u svom će govoru, najavljuju iz stranke, predstaviti i HDZ-ov slogan kampanje za parlamentarne izbore 17. travnja.

Andrej Plenković i njegovi najbliži stranački kolege ušli su u prepunu dvoranu KD Lisinski praćeni dugotrajnim pljeskom i pjesmom "Eye of the Tiger", pozdravljajući se sa članovima stranke.

Nakon pozdravnih govora, uslijedit će izvješće glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića, a potom će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved.

Članovima HDZ-a obratit će se i predsjednik Centrističke demokratske internacionale (CDI), međunarodne organizacije koja okuplja demokršćanske stranke i među ostalima obuhvaća Europsku pučku stranku (EPP), Andres Pastrana Arango te putem video poruke predsjednik EPP-a Manfred Weber.

Govorit će i predsjednik Hrvatske građanske inicijative iz Crne Gore Adrijan Vuksanović, a potom i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov te predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović. Pozdravni govor održat će i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, a u ime koalicijskih partnera HDZ-a u Vladi predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Među gostima sabora su i predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasna Vojnić te predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković i predsjedateljica Vijeća ministar BiH Brojan Krišto.

Na saboru će se održati i panel rasprava o temama izbornoga programa koju će moderirati članica Predsjedništva HDZ-a Nina Obuljen Koržinek, koja je i zadužena za njegovu izradu. O temama koje će taj program sadržavati govorit će potpredsjednici stranke Oleg Butković, Branko Bačić i Ivan Anušić, međunarodni tajnik stranke Davor Božinović i članica Nacionalnog odbora HDZ-a Marija Vučković. Cjeloviti izborni program, najavljuju iz stranke, bit će predstavljen naknadno.

Uslijedit će rasprava i usvajanje zaključaka 20. sabora koje će predstaviti predsjednik stranke Plenković.


Reci što misliš!