Politika

#aktualno

Plenković: Poruke mons. Kutleše doživjet će velik odjek u hrvatskom narodu

Plenković: Poruke mons. Kutleše doživjet će velik odjek u hrvatskom narodu
HINA/Daniel Kasap/dk

Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon preuzimanja službe novog zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleš kako će poruke koje je on poslao o važnosti solidarnosti, vjere i obitelji doživjeti veliki odjek među vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, ali i u cijelom hrvatskom narodu.

- Zadovoljstvo mi je da smo bili svjedoci preuzimanja službe novoga zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše, želimo mu puno ovako jasno iskazanog elana, entuzijazma, motivacije, da bude pastir zagrebačke Crkve, a isto tako i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, rekao je novinarima Plenković.

Osvrnuo se i na Kutlešinu subotnju propovijed koja je 'bila jako lijepa i ugodna'.

 

- Lijepa zahvala kardinalu Bozaniću, ali isto tako inspirativne riječi s blaženim kardinalom Stepincem i naravno kardinalom Kuharićem. To jedinstvo zagrebačke Crkve, poruke koje je poslao danas o važnosti solidarnosti, vjere, obitelji mislim da će doživjeti svoj odjek među vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, ali i cijelom hrvatskom narodu, rekao je premijer.

 

Novom zagrebačkom nadbiskupu poželio je puno uspjeha.

- A s obzirom na izvrsnu suradnju koju smo imali proteklih godina u nekim njegovim drugim ulogama, siguran sam da ćemo nastaviti sustavan dijalog koji smo uspostavili kao Vlada s Hrvatskom biskupskom konferencijom, rekao je Plenković.

 

Na pitanje o reformi Crkve te kako on kao vjernik gleda na to treba li se ona mijenjati ili treba zadržavati svoje stare vrijednosti, premijer je uzvratio kako Crkva predstavlja kontinuitet prije svega.

- To je jasno rekao i mons. Kutleša u svojoj propovijedi, ali isto tako osvijestiti okolnosti suvremenoga svijeta, promijenjenih nerijetko i navika ljudi, novih tehnoloških okolnosti,  novih fokusa... Zato mi se čini da je on kao mlad čovjek itekako svjestan i da će u jednom dugom razdoblju koje je pred njim učiniti sve da vjernici budu na okupu i da Crkva i dalje zadrži ključnu ulogu koju je imala za opstanak, identitet i čitavu povijest hrvatskog naroda, poručio je premijer Plenković.


Reci što misliš!