Politika

borik, punta skala, kamp šimuni...

Jure Zubčić: HDZ u Zadarskoj županiji dao je pravo ograđivanja na čak sedam plaža

Jure Zubčić: HDZ u Zadarskoj županiji dao je pravo ograđivanja na čak sedam plaža

“Državni Tajnik Bilaver postaje prvak u HDZ-ovom sportu laganja javnosti”, smatra predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić. Kaže da je upravo HDZ u Zadarskoj županiji dao pravo ograđivanja na 7 plaža i to prema izvoru upravo županijskog upravnog odjela, iz kolovoza 2021. godine.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Državni Tajnik Bilaver postaje prvak u HDZ-ovom sportu laganja javnosti. Optužuje druge za stvari za koje je kriv upravo HDZ. Jer je upravo HDZ u Zadarskoj županiji dao pravo ograđivanja na 7 plaža i to prema izvora upravo županijskog upravnog odjela iz kolovoza 2021. godine. Pa da krenemo redom;

 1. Crvena luka

2. Kamp Šimuni

3. Zaton, Turisthotel

4. Borik

5. Pine beach, Pakoštane

6. Sunce hoteli, Starigrad

7. Punta skala

Ukupno je HDZ u Zadarskoj županiji uz suglasnost općina i gradova dozvolio ograđivanje 281.072 metara kvadratnih.

Može državni tajnik Bilaver kriviti druge, ali najveći i isključivo krivac je HDZ jer druge županije, a u nekima je isto HDZ na vlasti, su dodijelili koncesije bez prava ograđivanja. Odluka o naplaćivanju je isključivo u nadležnosti Županijske skupštine i zato je građanima važno kako HDZ u Zadarskoj županiji i državni tajnik Bilaver doživljavaju pomorsko dobro.

Dok drugi, radeći po istom zakonu su odlučili javno dobro ostaviti javnim dobrom mi u Zadarskoj županiji nismo bili te sreće. Politiku vidimo kao borbu upravo za javno dobro, pa i u slučaju borbe za pomorsko dobro.

Jer politika uistinu može biti drugačija i to se na ovom primjeru bjelodano vidi. Politika treba imati ljudsko lice, a ne lice profita. Zaključak je vrlo jednostavan. Da je HDZ stranka opasnih namjera smo znali, ali je HDZ Zadarske županije stranka najopasnijih namjera!”


Reci što misliš!