Politika

#vanjskapolitika

Hrvatska i Turska nastavljaju jačati političke i gospodarske odnose

Hrvatska i Turska nastavljaju jačati političke i gospodarske odnose
AP

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je petak turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglua i na sastanku je zaključeno da dvije zemlje dijele stavove o važnosti pune ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u BiH, kao i jačanja odnosa Hrvata i Bošnjaka u Federaciji.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i turski ministar razgovarali su u Banskim dvorima o sigurnosnim temama, energetskim izazovima te gospodarskoj suradnji Hrvatske i Turske, priopćila je Vlada.

Razgovaralo se i o stanju u Bosni i Hercegovini.

"Hrvatska i Turska dijele stavove o važnosti pune ravnopravnosti tri konstitutivna naroda u BiH, kao i jačanja odnosa Hrvata i Bošnjaka u Federaciji. U tom kontekstu postojeći trilateralni okvir, na razini ministara vanjskih poslova Hrvatske, Turske i BiH, treba iskoristiti kao važan diplomatski instrument za produbljivanje hrvatsko-bošnjačkog dijaloga u BiH i pomoći u rješavanju otvorenih pitanja", navodi se u prioćenju. 

Izraženo je obostrano zadovoljstvo tradicionalno dobrim političkim odnosima Hrvatske i Turske, uz zajedničku ambiciju za dodatno povećanje gospodarske razmjene, koja je dosegla milijardu dolara.


Reci što misliš!