Politika

akcija mladih

Rubeša: Ovakav politički odnos je dugotrajno neodrživ

Rubeša: Ovakav politički odnos je dugotrajno neodrživ
novi radio

Gradski vijećnici Akcije mladih predstavili su danas svoj prijedlog izmjena i dopuna odluke o socijalnoj skrbi Grada Zadra.

U prijedlog su uvrstili sve svoje, ali i amandmane SDP-a i nezavisnog Enia Meštrovića iz socijalne domene, a koje je gradonačelnik Zadra Branko Dukić odbacio.  Podsjetimo, gradonačelnik Dukić opozicijske amandmane je ukinuo kako bi osigurao potrebna sredstva za normalno funkcioniranje gradskih ustanova, ali i jer provedba nekih od njih nije bila zakonski utemeljena, obrazložio je Dukić. Ovo je, objasnila je njihov potez Marjana Botić.

U njihovom prijedlogu obuhvaćeni su i amandmani SDP-a i nezavisnog Enia Meštrovića. Iako s njima o ovome nismo razgovarali , ako su njima građani u interesu kako tvrde, ne bi trebalo biti problema oko izglasavanja ove odluke, rekao je Ante Rubeša.

Na pitanje može li ovakav način političkog djelovanja dovesti do izbora i jesu li spremni na to, Rubeša je odgovorio: Svakome je jasno, ovaka odnos gradonačelnika i vlasti u gradskom vijeću dugotrajno je neodrživ.

Njihov prijedlog izmjena i dopuna odluke o socijalnoj skrbi Grada Zadra idućih mjesec dana nalazi se na javnom savjetovanju pa je Ante Rubeša pozvao sve zainteresirane da se jave sa svojim prijedlozima i primjedbama kako bi se u konačnici poboljšale usluge socijalne skrbi koje imaju Zadrani.

Radio Zadar


Reci što misliš!