Politika

#hrvatska

Matija Posavec podnio ostavku na mjesto župana

Matija Posavec podnio ostavku na mjesto župana
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Matija Posavec, prema pisanju medija, podnio je ostavku na mjesto međimurskog župana nakon što je u petak priveden u USKOK-ovoj akciji zbog sumnje za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju.

Kako prenosi neki od nacionalnih medija Matija Posavec je navodno priznao sve i ponudio ostavku na mjesto međimurskog župana.

U jučerašnjoj velikoj policijskoj akciji u Međimurju uhićeno je nekoliko osoba, među kojima su i dosada aktualni međimurski župan Matija Posavec i SDP-ov saborski zastupnik te bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Posavec je osumnjičen za primanje mita i pogodovanje pri zapošljavanju, a Kovač za navodno lažiranje prijetnji smrću uoči ovogodišnjih lokalnih izbora.

Nakon što je Posavec ispitan u petak kasno navečer u USKOK-u, navodno je sve priznao i ponudio svoju ostavku na mjestu međimurskog župana. Posavec je kao i Kovač pušten na slobodu, a Kovačev odvjetnik Davorin Zlatarek je za N1 potvrdio da USKOK nije tražio istražni zatvor za nijednog od dva osumnjičenika.

Inače, mobilni uređaj Posavca još uvijek je isključen tako da zasada na brojna traženja novinara u Međimurskoj županiji o ostavci nema službenog odgovora.


Reci što misliš!