Politika

#izbori

Josip Bašić kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Vira

Josip Bašić kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Vira
Domovinski pokret/Novi radio

Josip Bašić objavio je svoju kandidaturu za načelnika općine Vir i nositelja liste za općinsko vijeće u suradnji s Domovinskim pokretom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Prije četiri godine prvi puta sam se kandidirao na izborima nakon nekoliko godina političkog aktivizma. Tada sam  zahvaljujući povjerenju i glasovima svojih sumještana, postao općinski vijećnik.

U proteklom mandatu kao nezavisni oporbeni vijećnik stekao sam potrebno iskustvo i još bolji uvid u funkcioniranje općinskog sustava, način raspodjele i trošenja proračuna i što je potrebno napraviti kako bi sustav bio efikasniji i bliži ljudima. Kao oporbeni vijećnik, koji nema mogućnost odlučivanja, zastupao sam svoje ideje iz programa i nastojao biti konstruktivan faktor u općinskom vijeću. 

Ovaj trenutak traži nastavak političkog djelovanja i potaknut velikom podrškom odlučio sam se ponovno kandidirati na predstojećim izborima. 

Kandidirat ću se kao nezavisni kandidat za načelnika i nositelj liste za općinsko vijeće u suradnji s Domovinskim pokretom, kojem se ovom prilikom zahvaljujem što su prepoznali moj rad i ukazali povjerenje. 

Pred Virom je veliki posao, moramo u najkraćem mogućem roku završiti osnovne infrastrukturne projekte, dati jak zamah razvoju organiziranog turizma na Viru kroz kapitalne turističke projekte i nastaviti te razvijati socijalnu politiku. 

Općinska uprava mora biti servis građanima,  trošenje  proračuna transparentno, a svi projekti u interesu svih mještana Vira.

Bit ću dostupan i među vama. Uvijek spreman saslušati vaše probleme i biti snažna podrška u rješavanju istih. Jednako tako, želim čuti i konstruktivne ideje kako bi svi zajedno radili na razvoju našeg mjesta. Radit ćemo zajedno jer svi imamo zajednički cilj, a uz vašu podršku biti ću vaš čovik za Vir!"