Politika

o vlastitoj stranci

Sabina Glasovac: SDP može i mora bolje

Sabina Glasovac: SDP može i mora bolje
Dino Stanin/PIXSELL

Potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a Sabina Glasovac u subotu je nakon četverosatne sjednice Glavnog odbora poručila da SDP „može i mora bolje“, da saborski Klub SDP-a mora ubaciti "u šestu brzinu".

Glasovac je rekla da je Glavni odbor analizirao godinu na odlasku i zacrtao planove za iduću, uključujući i financijski plan kojim se stabiliziraju stranačke financije do polovine iduće godine.
 
Komentirajući 'ne baš dobar rejting stranke', Glasovac je kazala: "Sigurno možemo i moramo bolje". Ali, dodala je, činjenica je da je ovo bila godina unutarstranačkih izbora i da su se u SDP-u susreli s izazovima koji su manje ili više uspješno prolazili. Uvijek može bolje i tome trebamo težiti, u saborskom Klubu zastupnika „moramo ubaciti ne u petu nego u šestu brzinu jer ljudi to od nas očekuju“, rekla je. Iduće godine se trebamo posvetiti izmjenama zakona o pobačaju, posvetit ćemo se ratifikaciji Istanbulske konvencije, inzistirat ćemo na rješenjima za mlade kako bi imali perspektivu u Hrvatskoj, najavila je.
 
Što se problema u Vukovaru i Splitu tiče, Glasovac je rekla da je Predsjedništvo stranke imenovalo dva tima koji će biti medijatori između 'suprotstavljenih' strana u tim sredinama. Ključno je, rekla je, da se saberemo i da prestanemo javnost opterećivati međusobnim prijeporima te da ih rješavamo unutar stranke. Nema ništa protiv slobode govora i različitih mišljenja, ali, istaknula je, svi moraju uzeti u obzir da nisu tu zbog sebe, nego zbog građana i simpatizera i glasača stranke koje ne zanimaju njihove svađe nego rješenja koja nude za poboljšanje života.
 
Glasovac je potvrdila da je na sjednici Glavnog odbora predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća, inače Vukovarka, kazala da ne može raditi sa Željkom Sabom, ali nije htjela reći kako je to Gaća obrazložila.
 
Do 'pobune' u Vukovaru i opstrukcije konstituiranja Gradskog odbora došlo je nakon što je za tamošnjeg čelnika stranke izabran bivši gradonačelnik Željko Sabo, koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir, a pred njim su dva sudska procesa zbog pronevjere novca.
 
Glasovac je iznijela svoj stav navodeći da se i SDP-ovac Mihael Zmajlović u Skupštini Zagrebačke županije bori protiv HDZ-ove političke trgovine, svojevrsne političke korupcije, pa smatra da onda takvom ponašanju nije mjesto ni u SDP-u.
 
To je jedna od stvari koje se u stranačkom Statutu rješavaju, postavljaju se uvjeti i kriteriji za kandidaturu, jer se sada „ovako široko postavljenim odredbama događaju i ovakve anomalije“, kazala je, međutim, nije htjela izrijekom reći bi li bilo najbolje da Željko Sabo sam odstupi.


Reci što misliš!