Politika

:Nove prijetnje novinaru Margetiću

HND: Političari trebaju osuditi nasilje prema novinarima

HND: Političari trebaju osuditi nasilje prema novinarima
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u ponedjeljak je upozorilo na nove prijetnje novinaru Domagoju Margetiću, što je već dvanaesti slučaj napada na novinare u Hrvatskoj ove godine od kojih najveći dio ostaje neriješen, zbog čega poziva političke lidere da javno osude svaku vrstu nasilja prema novinarima.

Predsjednik HND-a Saša Leković u priopćenju navodi kako je Margetić, nakon najave novih emisija serijala "Necenzurirano" što ih priprema u programu TV Mreže i koje se bave slučajevima ratnog profiterstva, primio niz prijetnji upućenih elektroničkom poštom i putem društvenih mreža.

 Među uglavnom anonimnim porukama, kaže, su i one da Margetića treba iseliti iz Hrvatske, da je izdajnik, da ga treba pretući i polomiti mu kosti, poziva ga se na kavu koja će mu biti "posljednja u životu", a s Facebook profila mu je pod imenom Joško Jurić poslana poruka u kojoj je Margetićeva adresa uz dodatak “Kome je usput neka posjeti redikula. Nek se trese kad ide doma."

 Leković napominje kako se Margetiću učestalo prijeti, do sada je više puta i fizički napadnut, jednom preživjevši i pokušaj ubojstva. Novi val prijetnji i objavu njegove adrese u HND-u smatraju pozivom na linč te su prijavljene policiji. 

"Nove prijetnje Domagoju Margetiću već su dvanaesti slučaj napada na novinare u Hrvatskoj ove godine, što verbalnim pozivom na nasilje što stvarnim fizičkim nasrtajima. HND poziva nadležne institucije da reagiraju promptno i učinkovito. Ujedno podsjećamo da je najveći dio prijetnji i napada na novinare još uvijek neriješen i još jednom pozivamo političke lidere da javno usude svaku vrstu nasilja prema novinarima", zaključuje Leković u priopćenju.


Reci što misliš!