Politika

lokalni izbori 2017.

U ponoć i službeno počela kampanja za lokalne izbore

U ponoć i službeno počela kampanja za lokalne izbore
Davor Javorovic/PIXSELL

Dva tjedna dijele nas do lokalnih izbora, za koje je danas i službeno počela kampanja

Na izborima 21. ovog mjeseca biraju se župani, gradonačelnici i načelnici, te njihovi zamjenici, i predstavnička tijela u općinama, gradovima i županijama. Prvog dana kampanje naši političari bacili su se u akciju. Opterećeni događanjima oko krize vlasti, ali i slučajem odmetnutog Zlatka Hasanbegovića, HDZ je u Lisinskom predstavio svoje kandidate za Grad Zagreb. Podršku kandidatima u ovim turbulentnim vremenima, kako za Vladu tako i za HDZ, došao je dati premijer i šef stranke Andrej Plenković.

Pritom je pohvalio kandidata za gradonačenika Zagreba Dragu Prgometa. "Drago Prgomet je čovjek koji je svojim aktivizmom, političkim, profesionalnim, društvenim, pokazao kakav je. Drži do svog digniteta, integriteta svojih riječi i uvjerenja", poručio je Andrej Plenković.

A kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš najavljuje da će intenzivirati obilaske po gradskim četvrtima. A osvrnula se i na aktualnu političku situaciju. Smatra da se u Hrvatskoj pokazala velika podjela što pokazuje i glasovanje za opoziv Zdravku Mariću. "Mislim da je ovo zatišje i da će se nakon lokalnih izbora kad će biti glasanje o ministrima ponovno otvoriti teme. Neprincipijelne su neke koalicije, HDZ trenutno ima 18 različitih čimbenika i to će za njih biti vrlo teško. Ja mislim da su nam izbori koji će biti, očekujem negdje do kraja godine, biti rješenje"; rekla je Mrak-Taritaš.


Reci što misliš!