Politika

lokalni izbori

Dukić predstavio izborni program: Pozivam sve da radimo za Zadar svaki dan!

Dukić predstavio izborni program: Pozivam sve da radimo za Zadar svaki dan!

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra Branko Dukić, zajedno s svojim zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać predstavio je dosad najopsežniji, najkonkretniji i najbolji program za razvoj našeg grada pod nazivom 'Za Zadar svaki dan'

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra Branko Dukić, zajedno s svojim zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać predstavio je dosad najopsežniji, najkonkretniji i najbolji program za razvoj našeg grada pod nazivom 'Za Zadar svaki dan'.

Na programu se radilo vrlo detaljno i postavljeni su konkretni ciljevi i mjere koji će se provesti u razdoblju od 2017. – 2021. Godine.

- Krenut ćemo s konkretnim potezima kojima ćemo pomoći mladim obiteljima da im odgoj i obrazovanje djece ne bude teret. Mogu obećati da će u narednom mandatu sasvim sigurno biti izgrađena škola u Novom Bokanjcu, jer su napokon riješeni svi imovinsko pravni odnosi, sve dozvole, a postignut je i dogovor sa Zadarskom nadbiskupijom.  Uz to, sigurno ćemo rekonstruirati i dograditi područne škole Ploča i Kožino. Želimo poboljšati školstvo u cijelom gradu, na način da naša djeca imaju najbolje opremljene škole i da idu na nastavu u jednoj smjeni, poručio je Dukić na lokaciji buduće škole na Novom Bokanjcu.

Također je najavio sniženje cijene boravka u dječjem vrtiću za najmanje 30 posto, dok će obitelji s četiri i više djece imati osiguran besplatan vrtić.

Ravnomjeran razvoj svih gradskih kvartova

Da bismo postali moderan grad koji svojim građanima jamči visok standard života moramo sanirati odlagalište u Diklu i riješiti pitanje otpada kroz regionalni centar, kaže Dukić.

- Stanovnici Dikla neće biti građani drugog reda. Oni su kroz protekla desetljeća dovoljno pretrpjeli. Moramo educirati građane, izgraditi potrebnu infrastrukturu te uspostaviti sustav i riješiti problem otpada za narednih stotinu godina, rekao je Dukić stanovnicima Dikla dok je na Plovaniji glavna tema bila izgradnja sustava odvodnje u svim dijelovima grada.

Imamo na raspolaganju 350 milijuna kuna EU sredstava i 2021. godine će više od 90 posto domaćinstava biti priključeno na sustav odvodnje. Niti ja u Stanovima još uvijek nemam priključak na kanalizaciju. Radovi na Plovaniji kreću na jesen i to od rotora do trafostanice. Nakon toga slijede Kožino, Petrčane, Diklo, Bokanjac, Novi Bokanjac, Vidikovac, Maslina, dio Stanova, Crvene kuće, Gaženica, dio Smiljevca, Ploča i Dračevac. Sanacijom Dikla, izgradnjom sustava odvodnje i rješavanjem prometnih gužvi postat ćemo grad 21. stoljeća, istaknuo je Dukić i te dodao da današnje predstavljanje izbornog programa  po kvartovima pokazuje kako će u svom mandatu veliku pozornost posvetiti suradnji s mjesnim odborima i rješavanju, naoko malih kvartovskih problema.

Cilj je da kvartovi poput Plovanije imaju svoja sportska i dječja igrališta, trim vježbališta te da postanu centri zdravog života.

Završni dio obilaska bio je predviđen za posjet zadarskim bedemima koji bi u narednom razdoblju trebali postati središte kulturno-turističkog života u Zadru.

- Strateški ćemo razvijati naš turistički  potencijal.  Imamo još uvijek manjak smještajnih kapaciteta i moramo stvoriti preduvjete da se to promijeni. Zadar je mediteranski grad u kojem se velik dio godine događanja i život mogu odvijati na otvorenome.

Uređenjem Bedema na kojima se nalazimo koji će postati najljepša zadarska šetnica,  ljetne pozornice na Citadeli i Providurove palače te drugih projekata za što su već osigurana sredstva iz EU zaokružit ćemo kulturnu i turističku ponudu Poluotoka. Zadar će se izdvojiti na tržištu turističkih gradova svojom uređenošću i originalnošću kao što je to bilo i do sada.

Pozivam vas sve da radimo za Zadar svaki dan, zaključio je Dukić popraćen velikom podrškom stanovnika zadarskih kvartova u kojima je danas predstavljen pobjednički program HDZ-a i koalicijskih partnera pod nazivom  'Za Zadar svaki dan'.

 


Reci što misliš!