Politika

vlada

Neće doći do Kovačićeve ostavke, sve je bilo prema propisima

Neće doći do Kovačićeve ostavke, sve je bilo prema propisima
Patrik Macek/PIXSELL

Neće biti ostavke ministra uprave Ivana Kovačića jer su imenovanja Višnje Tafre i Vesne Nađ provedena u skladu s propisima, doznaje se u nedjelju u Vladi

"Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto sukladno njeznim kvalifikacijama".

"Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda", potvrdili su danas Hini u Vladi.
 
Priopćenjem se oglasilo i Ministarstvo hrvatskih branitelja, koje ističe da su oba ministarstva, branitelja i uprave, poštovala ’sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika.’
 
Navodi da je državna službenica Vesna Nađ bila zaposlena u Ministarstvu hrvatskih branitelja od 1998. godine i tijekom radnog staža obavljala i rukovodeće poslove te se specijalizirala za poslove javne uprave i provođenje Zakona o općem upravnom postupku. Za koalicijske Vlade Zorana Milanovića obavljala je funkciju zamjenice ministra branitelja i nakon isteka mandata, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima, predala je zahtjev za povratak u državnu službu.


Reci što misliš!