Politika

Ivan Šuker u borbi za 'opstanak'

Šuker za sad nema namjeru odstupiti s funkcije?!

Šuker za sad nema namjeru odstupiti s funkcije?!

Uz Šukera, Vladu bi trebali napustiti Biškupić, Vukelić i Kalmeta

Navodno je premijerka nakon tog posljednjeg gafa dobila podršku članova Predsjedništva HDZ-a da smijeni Šukera u sklopu nadolazeće rekonstrukcije Vlade, jer u stranci smatraju da je tim propustom nanio golemu štetu Vladi te ugrozio hrvatske nacionalne interese, saznaje Nacional.

List tvrdi da su se upravo zato u domaćim medijima pojavile oštre kritike Šukera, čak i nekih detalja vezanih za njegov privatni život, poput priče o tome da je diplomu stekao kasnije nego je napisao u službenoj biografiji.

No, ministar financija navodno zasad nema namjeru odstupiti s funkcije, a ne želi prihvatiti ni mogućnost da s pozicije ministra prijeđe na čelnu poziciju velikog državnog financijskog holdinga, koji država navodno planira osnovati spajanjem Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja.

Ipak, ne dođe li opet do neke promjene, Šuker bi uskoro trebao biti smijenjen, a uz njega Vladu bi trebali napustiti ministar kulture Božo Biškupić i ministar obrane Branko Vukelić.

Uz njih se u prošlosti kao glavni kandidat za smjenu spominjao ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, no zasad je njegova sudbina neizvjesna, prenosi danas.hr .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.